Todić: Hetemi u Opštini Leposavić više od 70 sati

01.06.2023

12:18

0

Četvrti dan od kako se zaposlenima Opštine Leposavić ne dozvoljava ulazak na svoja radna mesta

Todić: Hetemi u Opštini Leposavić više od 70 sati
Copyright Tanjug printscreen

Bivši predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić istakao je da je situacija u ovoj loklanoj samoupravi mirna, ali da se tenzije osećaju u vazduhu. 

Novoizabrani gradonačelnik Leposavića, Ljuljzim Hetemi nalazi se u opštinskoj zgradi više od 70 sati. 

„Situacija jeste mirna ali zaista tenzije postoje, to se oseća u vazduhu, jer ovo je četvrti dan od kako se zaposlenima u lokalnoj samoupravi Opštine Leposavić ne dozvoljava ulazak na svoja radna mesta. Takođe, u ovoj zgradi se nalazi i služba za katastar, poreska uprava. Jednostavlno, ljudi samo traže da dođu na svoja radna mesta, međutim, to im se ne dozvoljava, jer je u petak prošle nedelje ova zgrada okupirana od strane kosovske specijalne jedinice koje su ovde uz upotrebu sile dovele tzv. novoizabranog gradonačelnika gospodina Hetemija, koji je za nas nelegalan, nelegitiman i ne može sigurno da predstavlja interese nas, stanovnika opštine Leposavić“, rekao je Todić. 

Jedinu komunikaciju, tvrdi Todić, imaju sa predstavnicima KFOR-a. 

„Više od 70 sati gospodin Hetemi je u ovoj zgradi. Toliko su isto i stanovnici opštine Leposavić prisutni ovde koji na miran način protestuju, izražavaju svoje nezadovoljstvo i čekaju da im se ispune zahtevi“, rekao je Todić. 

Zahtevi su da gradonačelnik napusti opštinu i dužnost obavlja u selu gde je i položio zakletvu i da specijlaci odu, a da se radnici vrate na svoja radna mesta. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike