Srpska lista osudila jednomesečni pritvor Srbima na KiM: Radoš i Dušan su mirno izražavali svoj protest zbog okupacije Zvečana

31.05.2023

20:16

0

Kako podsećaju iz Srpske liste, albanski specijalci koji su pucali Srbima u leđa

Srpska lista osudila jednomesečni pritvor Srbima na KiM: Radoš i Dušan su mirno izražavali svoj protest zbog okupacije Zvečana
KFOR - Copyright Tanjug/AP Photo/Marjan Vučetić

Srpska lista danas je najpštrije osudila izricanje jednomesečnog pritvora Srbima Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koji su, kako ističu iz Srpske liste, mirno izražavali svoj protest zbog okupacije opštinske zgrade u Zvečanu.

- Srpska lista najoštrije osuđuju nelegalnu i neosnovanu odluku Kurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici, samo zato što se ne slažu sa planom Aljbina Kurtija da okupacijom i progonom etnički očisti sever Kosova i Metohije od našeg naroda - navodi se u reagovanju Srpske liste na izricanje pritvora dvojici Srba uhapšenih tokom protesta u Zvečanu.

Radoš Petrović i Dušan Obrenović su, kako ističu iz Srpske liste, mirno izražavali svoj protest zbog okupacije opštinske zgrade u Zvečanu, i nastojali da smire situaciju na terenu, ali očigledno da su, kako oni dodaju, "'njihova srpska imena sasvim dovoljna da budu u kosovskim kazamatima''.

Kako podsećaju iz Srpske liste, pored svih dokaza o krivici, albanski specijalci koji su pucali Srbima u leđa, i pokušali da ubiju Stefana i Miloša Stojanovića, Milana Jovanovića i Miljana Delevića su pušteni u kućni pritvor.

- I pored poziva međunarodnih prestavnika da se smanje tenzije, Kurti je ovom odlukom o pritvoru pokazao da želi da po svaku cenu podigne tenzije i izaziva probleme. Zbog ove sramne odluke o pritvoru, podignute su tenzije na severu Kosova i Metohije i primetno je još veće nezadovoljstvo građana jer je našim građanima neshvatljivo da neko može bez ikakve krivice biti iza rešetaka, zato će to biti dodatni motiv da se nastavi sa mirnim protestima i zahtevom da se Radoš i Dušan puste na slobodu i vrate svojim porodicama - ističe se u saopštenju Srpske liste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike