Ministar Vučević obišao garnizon Raška gde je razmešten deo snaga Vojske Srbije

31.05.2023

12:07

0

Autor: I.K.

Ministar Vučević istakao je danas da je uvek bolje tražiti političko rešenje, nego ići u sukobe

Ministar Vučević obišao garnizon Raška gde je razmešten deo snaga Vojske Srbije
Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministar odbrane Miloš Vučević došao je, shodno aktuelnoj bezbednosnoj situaciji, u garnizon Raška gde je razmešten deo snaga Vojske Srbije.

-Vojska Srbije u najvišem je stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i sa drugim snagama bezbednosti Republike Srbije prati razvoj situacije na terenu, naveo je ministar.

 

 

Govoreći o bezbednosti Srba na Kosovu, situaciji koja je već treći dan napeta u četiri srpske opštine na severu KiM, ministar Vučević istakao je danas da je uvek bolje tražiti političko rešenje, nego ići u sukobe.

-Vojska Srbije je, po naredbi predsednika Republike, podignuta na najviši nivo borbene gotovosti, a Srbija je sa političke strane definisala crvene linije. Govorimo o scenarijima da neko ubija Srbije, proterivanje Srba kakvo smo imali pre 20, 30 godina. Te situacije bi bile crveni alarm da Srbija više ne može samo da priča. To nije naš nacionalni interes, već da bude stabilnosti i mira, poručio je Vučević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike