Poslanici Skupštine Srbije usvojili ostavku Branka Ružića

29.05.2023

22:35

0

Predsednik Skupštine Vladimiri Orlić saopštio je da je parlamentu upućena ostavka Ružića na funkciji ministra prosvete i da je njegov mandat prestao

Poslanici Skupštine Srbije usvojili ostavku Branka Ružića
Branko Ružić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Skupština Srbije završila je večeras sednicu, na kojoj su poslanici usvojili ostavku ministra prosvete Branka Ružića, koju je podneo 7. maja nakon tragedije u školi "Vladislav Ribnikar".

Predsednik Skupštine Vladimiri Orlić saopštio je da je parlamentu upućena ostavka Ružića na funkciji ministra prosvete, a da je konstatovanjem ostavke njegov mandat prestao, prenosi Tanjug.

Tokom višečasovne rasprave neopozivu ostavku na funkciju predsednika Odbora za kulturu i informisanje podneo je Siniša Kovačević, rekavši da mu se čini da njegov moralni i intelektualni plato nije adekvatan poziciji koja se zauzima na Odboru.

Naveo je da je suočen sa apsolutnim neslaganjem sa usvojenim izveštajem REM-a, koji je, kako je ocenio, tendenciozan, netačan, nestručan i uz sve nisu pominjani razlozi za genezu i rast nasilja.

Poslanici su danas, tokom sednice koja je počela pre 11 dana, završili raspravu o vladinom Izveštaju o stanju bezbednosti nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca, a zatim su počeli raspravu o Izveštaju REM o nadzoru programa komercijalnih pružaoca usluga, sa posebnim osvrtom na izveštavanju o događajima u vezi sa nasiljem na televizijskim programima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike