Zahvalnost na bezrezervnoj podršci: Ministar Vučević se sastao sa ambasadorkom Kine Čen Bo

29.05.2023

16:39

0

Stav NR Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek je bio principijelan i dosledan, što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje

Zahvalnost na bezrezervnoj podršci: Ministar Vučević se sastao sa ambasadorkom Kine Čen Bo
Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo i tom prilikom izrazio izuzetnu zahvalnost na bezrezervnoj podršci koju NR Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. 

Kako je naveo, stav NR Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek je bio principijelan i dosledan, što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije, istakao je ministar odbrane, jeste da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku. 

Vlada Republike Srbije, ukazao je Vučević, uprkos svim izazovima, nastaviće da vodi odgovornu politiku mira i saradnje i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

 

 

Ambasadorka Čen Bo zahvalila je na gostoprimstvu i prilici za razgovar o temama od značaja za saradnju dve zemlje. 

Kako je naglasila, uzajamna podrška Srbije i Kine o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi predsednika Srbije i Kine potvrda su tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država.

Ambasodrka Kine istakla je i da saradnja u oblasti odbrane dodatno učvršćuje sveukupne odnose dve države i konstatovala da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike