Obustavlja se nastava u školama na severu Kosmeta: Deca i roditelji u strahu od tzv. kosovske policije, sa dugim cevima kod škola

28.05.2023

20:35

0

Roditelje će razredne starešine obavestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe

Obustavlja se nastava u školama na severu Kosmeta: Deca i roditelji u strahu od tzv. kosovske policije, sa dugim cevima kod škola
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Na današnjem sastanku načelnika Školske uprave i direktora škola na severu Kosmeta jednoglasno je doneta odluka da se do daljeg ne održava nastava.

Ta odluka je doneta posle brojnih poziva i pristiglih poruka direktorima škola i razrednim starešinama od strane roditelja u kojima izražavaju zabrinutost i strah za bezbednost svoje dece u školama u čijoj se neposrednoj blizini se, kao i na mestima gde učenici prolaze na putu do škole, nalaze policajci sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole.

Posle sastanka zvanično je saopšteno da "u svim školama na severu Kosova i Metohije zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a sve u interesu i bezbednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku".

Roditelje će razredne starešine obavestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike