Vučević: Nećemo dozvoliti da neko pređe naše crvene linije, odnosno "Oluju", "Bljesak" ili 14. mart 2004.

28.05.2023

09:22

0

Potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i novoizabrani predsednik SNS Miloš Vučević gost je TV Prva

Vučević: Nećemo dozvoliti da neko pređe naše crvene linije, odnosno "Oluju", "Bljesak" ili 14. mart 2004.
Copyright TV Prva printscreen

Potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević gost je TV Prva, u jutarnjem programu.

On je na početku potvrdio da su na jučerašnjoj sednici SNS-a bilo mnogo emocija, da je velika čast što ga je predsednik Aleksandar Vučić predložio za predsednika, ali da on ostaje u stranci, te da će politika stranke ostati na istom kursu.

Čuvaćemo SNS kao najjaču stranku u Srbiji i motor razvoja

-Prirodno je da su postojale emocije kada neko napušta stranku. On je neće voditi kao predsednik, kao prethodnih 11 godina. Bilo je mnogo emocija među delgatima i članovima stranke, to je na neki način priznanje Aleksandru kako je radio i vodio stranku i izgradio odnos sa članstvom. Ono što sam ja u svom govoru nakon izbora rekao je da se te emocije ne uzburkaju previše, to nije nikakav razvod, rastanak već jedna mirna tranzicija, on ostaje član SNS. SNS je doneo odluku da se uključi u narodni pokret gde vidimo Aleksandra Vučića kao lidera. Nema tu rastanka pa da je sada neko uplašen. Gledaćemo da stranka nastavi da radi u istom ritmu, sa istom politikom, ova kadrovska rešenja su deo stranačke pol kontinutiteta sada da li će neko od nas biti sposoban da da svoju energiju da neko doda lični pečat to će vcreme pokazati. Čuvaćemo SNS kao najjaču stranku u Srbiji i motor razvoja Srbije, rekao je Vučević.

Kurtijeva agenda je da protera Srbe sa KiM

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ističe da je trenutno mirno, ali da može da eskalira svakog trenutka.

-Kurti radi na tome da dođe do eskalacije kako bi mogao da ima opravdanje za dalji progon Srba, njegova glavna agenda je da očisti Kosovo i Metohiju od Srba, rekao je Vučević.

On je dodao da moramo da budemo mudri da odbranimo naš narod.

Jedinice Vojske Srbije se raspoređuju da budu u stanju pripravnosti, kako bi mogle da ispune sve neophodne zadatke.

-Nećemo dozvoliti da neko pređe naše crvene linije, odnosno oluju, bljesak ili 14. mart 2004. godine, poručio je Vučević.

Kada je reč o protestima dela opozicije, Vučević kaže da je deo zahteva već ispunjen praktično, Vučić je pozvao na dijalog oko REM-a, izbora, rešavanja krize kroz institucije, to je jedini normalan, demokratski put.

-Neprihvatljivo je da se formira prelazna vlada. Vlada može ili iz aktuelne skupštinske većine ili idemo na nove izbore, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike