Prvo obraćanje Miloša Vučevića kao predsednika SNS-a: Nadam se da ću biti dostojan časti i odgovornosti koja mi je danas data

27.05.2023

14:13 >> 14:34

0

Vučević je rekao da je "velika prednost kad nasleđujete stranku posle Vučića", a teža da to nije lako očuvati, unaprediti i ići dalje

Prvo obraćanje Miloša Vučevića kao predsednika SNS-a: Nadam se da ću biti dostojan časti i odgovornosti koja mi je danas data
Copyright Tanjug/Nebojša Raus

- Ja ću imati jednu veliku prednost u politici, da ću imati jednog takvog političara kakav je Aleksandar Vučić pokraj sebe - rekao je Miloš Vučević koji se javnosti obratio prvi put kao predsednik Srpske napredne stranke.

Rekao je da se politika SNS neće menjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije. Zahvalio se dosadašnjem predsedniku SNS na 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe pre svega za Srbiju i SNS kao motora razvoja Srbije.

- Ja ću imati jednu veliku prednost u politici, da ću imati jednog takvog političara  pokraj sebe, kakav je Aleksandar Vučić. Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprediti i ići dalje. Verujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svesni tih odgovornosti - rekao je on.

Tanjug/Nebojša Raus
 

 

Rekao je da će imati prilike da se konsultuje i sa drugim članovima stranke, jer nije problem pitati, bitno je razgovarati, imati razmenu mišljenja. Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima.

- Krajem juna ćemo se priključiti Narodnom pokretu. Očekuju nas veoma teška vremena. Zato je bitno da i SNS razume da se oko te politike okupe i oni koji možda ne žele da se priljuče stranci. Nadam se da ću biti dostojan časti i odgovornosti koja mi je danas data - kazao je Vučević i dodao:

- Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora... Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsednika SNS, ono što je Aleksandar rekao, to je aksiom za SNS - nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača - rekao je on.

Situacija na KiM veoma teška

- Situacija na KiM je veoma teška. Kao Srbin apsolutno razumem poruku Srpske liste i svih građana na KiM. Državni organi će u kratkom roku razmotriti poruku Srpske liste. U toku je raspoređivanje jedinica Vojske Srbije duž administrativne linije i očekujem da će u narednim satima biti na položajima. Ne igraju nam se nikakve ratne igre, ali crvene linije Srbije se znaju.

Raspoređivanje jedinca je upravo u toku, u skladu sa aktuelnom situacijom i ostaće na položajima do daljnjeg

Vučić saopštio ime kandidata

- Miloš Vučević je moj kandidat za predsednika Srpske napredne stranke. On će, konsultujući se sa svima, doneti odluku o rukovodstvu, predsedništvu...- rekao je Vučić u uvodnom dеlu sеdnicе.

- Šta bih ja imao da kažem o našem Milošu? Nisam ni čitao, mrzelo me je da čitam gde je rođen i kad je rođen. Znam da je od početka sa nama, znam koliko voli SNS. Znao sam mu oca koji je bio jedan od najuglednijih advokata u Novom Sadu. Znam iz koliko je dobre porodice. Znam ga kao čoveka mnogo odanog SNS i ideji samostalne i prosperitetne Srbije. Siguran sam da će uz moju podršku, vašu podršku, moći da obavi ovaj posao još snažnije - rekao je i dodao da svoje kolege moli da vode računa i brinu o Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike