Sraman potez Prištine! Postavljena zastava tzv. Kosova u Zvečanu, opštinsku zgradu u Leposavića čuva 30 pripadnika tzv. kosovske policije

27.05.2023

14:04

0

Prepreke koje su juče Srbi postavili kako bi sprečili ulazak policajaca i specijalaca uklonjene su

Sraman potez Prištine! Postavljena zastava tzv. Kosova u Zvečanu, opštinsku zgradu u Leposavića čuva 30 pripadnika tzv. kosovske policije
Copyright Tanjug/AP/Dejan Simićević

Zastava takozvanog Kosova postavljena je danas na zgradu opštine Zvečan, a kako saznaje Tanjug, nju su postavili pripadnici policije.

Juče su, odmah nakon nasilnog ulaska u zgrade opština, u Leposaviću i Zubinom Potoku takođe postavljene zastave takozvanog Kosova, pošto su prethodno skunute zastave Republike Srbije.

Opštinsku zgradu u Leposaviću čuvaju pripadnici tzv. kosovske policije

Tanjug/AP/Dejan Simićević
 

Opštinsku zgradu u Leposaviću čuva više od 30 pripadnika tzv. kosovske policije, a povećano je njihovo prisustvo i u stanici policije, rekao je danas za Tanjug predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović.

Prepreke koje su juče Srbi postavili kako bi sprečili ulazak policajaca i specijalaca uklonjene su.

Tokom jučerašnjeg upada u zgrade Opština na severu Kosova i Metohije, Leposavić je poslednji objekat koji su tzv. kosovska policija i specijalne jedinice zauzele, a na zgradu opštine postavljena je zastava tzv Kosova.

Meštani su pokušali da spreče njihov ulazak postavljajući barikade u vidu teške mehanizacije, koje su, međutim, uklonjene vozilima za razbijanje barikada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike