Sijarto se obratio na srpskom: Mi smo bratski narod, nastavićemo da gradimo snažnu Srbiju i Mađarsku

26.05.2023

19:58

0

Mađarski ministar kaže da se zajedno suočavamo sa napadima liberalnog mejnstrima

Sijarto se obratio na srpskom: Mi smo bratski narod, nastavićemo da gradimo snažnu Srbiju i Mađarsku
Copyright Foto: Printskrin TV Pink

 

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto je na srpskom poželeo dobrodošlicu svima na skupu "Srbija nade".

- Dobro veče dragi prijatelji, čast mi je što sam ponovo pred vama u ovom divnom gradu. Predstavljam narod koji vas Srbe smatra bratskim narodom. Nije uvek bilo tako, naša zajednička istorija nas je stavljala pred mnoga iskušenja. Često smo jedni druge gledali kao neprijatelje. Do danas se sve to promenilo. Postali smo bratski narodi - kaže on.

Sijarto ističe da za to možemo da zahvalimo predsedniku Vučiću.

- Imate sjajnog predsednika. On je postigao da umesto neprijateljstva, sada imamo istorijsko prijateljstvo među nama. Srbija se prema Mađarima u Vojvodini odnosi tako da može da zavidi ceo svet. Ako srpski tim igra protiv nekoga osim nas, uvek navijamo za Srbe - istakao je on.

Mađarski ministar kaže da se zajedno suočavamo sa napadima liberalnog mejnstrima.

 

- Zašto nas napadaju? Zato što se zalažemo za sebe, i svoje nacionalne interese. A sposobni smo za to jer imamo jake lidere. Napadaju nas jer želimo mir u Ukrajini, i ne doprinosimo eskalaciji. Napadaju nas jer smo privrženi porodičnim vrednostima, i zato što odbijamo da nam spolja diktiraju - kazao je Sijarto.

On ističe da nam je zajedničko i to što u obe zemlje postoje političke snage koje služe strancima.

- I ne ustručavaju se da koriste i tragedije da ostvare korist za sebe. Takve stranke, koje služe stranim interesima, moraju biti poražene na izborima, a na sreću to se redovno dešava u obe zemlje. Ti napadi neće prestati ni u budućnosti. Napadaće nas jer ne mogu da prihvate da mi sledimo svoj nacionalni put, i da smo uspešni - kazao je mađarski ministar.

Sijarto kaže da ćemo nastaviti da gradimo snažnu Srbiju i Mađarsku, i jako prijateljstvo dva naroda.

- Što ste vi jači, tim bolje po nas. Podržavajte svog predsednika u izgradnji što jače Srbije. Napred Aleksandre, napred Srbijo - zaključio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike