Milan Knežević: Volim Srbiju na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji je najviše pomogao Srbima u Crnoj Gori

26.05.2023

19:54

0

Knežević ističe da upravo u Crnoj Gori, postoje časni Srbi i Crnogorci koji nikada neće priznati lažnu državu Kosovo

Milan Knežević: Volim Srbiju na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji je najviše pomogao Srbima u Crnoj Gori
Milan Knežević - Copyright Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Milan Knežević, jedan od lidera Za budućnost Crne Gore obratio se narodu na skupu "Srbija nade" i poručio je da želi da prenese svima pozdrave iz bratske Crne Gore.

- Mada više nisam siguran da se ona tako zove, već da su joj dali ime Ambasadistan. Nažalost, junačkom Crnom Gorom Vučjeg Dola, Fundine, i njihovim precima, sada upravljaju ambasadori i ambasadorke jer smo im pripali u deo kada je pročitan testament pokojnog Pantelije Topalovića. I kao u svakom Ambasadoristanu su nam poručili ambasadori da nema potrebe da nosimo svoje glave i da mislimo njima, jer će oni to činiti umesto nas. I dovoljno je kada oni odu na spavanje, da svi ugasimo svetla, a kada ustanu da pristavimo džezvu - kazao je on.

Knežević ističe da upravo u Crnoj Gori, postoje časni Srbi i Crnogorci koji nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević
 

- I da znate, ako da Bog da formiramo vladu kao naša koalicija, i postanem premijer, prva odluka je povlačenje sramnog priznanja tzv. države Kosovo. Zato, braćo Srbi i sestre srpkinje, ja volim ovu nepokornu Srbiju, na kiši, na suncu, na vetru, zato što je svoja i samostalna, i bori se za svoj narod na KiM koji posebno pozdravljam večeras. Možda nekome niste fensi jer ne slušate tehno muziku ili Eltona Džona, ali vi čuvate dečanska zvona, i dok ona zvone, biće Kosovo srpsko - kazao je on.

Milan Knežević ističe da voli Srbiju zato što nikada neće krenuti u rat protiv bratske Rusije.

- Volim Srbiju na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji je najviše pomogao srpskom narodu u Crnoj Gori. Obnavljao institucije, pomagao SPC, pomagao bogosloviju na Cetinju. Sada kada je bio u Crnoj Gori obećao je da ćemo zajedno otvoriti dve fabrike na severu Crne Gore. I kada me pitaju šta mi je bliže - Brisel ili Beograd, ja ih pitam jeste li normalni. Nama ništa nije bliže od Beograda, Novog Sada, carskog Prizrena i Kosovske Mitrovice. Zajedno smo počeli ovo istorijsko putovanje, i sve što boli Beograd, boli i nas - istakao je Knežević.

On kaže da zna šta znači nezavisnost i teritorijalni integritet, i pozvao i one koji su protiv skupa, rekavši da su i oni njegova braća.

- Nemojte da se delite, jer je interes srpskog naroda nešto najvažnije. Politike su prolazne, ali ako se zanesemo u tim tučama, ostaćemo bez države i nezavisnosti, i napraviće se još jedan Ambasadoristan. Još jednom poručujem - Živela Srbija, Živela Republika Srpska, nek je vječna Crna Gora - zaključio je Knežević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike