Iljir Peci, koji je osvojio 114 glasova na izborima, ušao u zgradu opštine Zvečan u pratnji policije

26.05.2023

15:49

0

Pripadnici Kosovske policije zaposeli su zgradu opštine Zvečan, koristeći suzavac i šok bombe, od kojih je povređeno desetak ljudi

Iljir Peci, koji je osvojio 114 glasova na izborima, ušao u zgradu opštine Zvečan u pratnji policije
Copyright Kosovo onlajn

Novoizabrani predsednik opštine Zvečan Iljir Peci ušao je u kabinet gradonačelnika u zgradi ove opštine i to u pratnji policije, preneo je Dukađini.

"Da, trenutno sam u kabinetu gradonačelnika. Konačno smo dobro, sad sam u kabinetu, a za ostalo dalje ćemo videti. Pod policijskom pratnjom sam, nemam više informacija“, kratko je rekao Peci.

Inače, pripadnici Kosovske policije ušli su danas u zgradu opštine Zvečan, koristeći suzavac i šok bombe, od kojih je povređeno desetak ljudi koji su primljeni u KBC Kosovska Mitrovica. Svima je ukazana pomoć i imaju lakše povrede.

Posle vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova održanih 23. aprila, Iljir Peci je juče položio zakletvu za predsednika opštine Zvečan u Osnovnoj školi "Isa Boljetini" u selu Boljetin. On je na izborima koje su Srbi bojkotovali dobio 114 glasova.

Zbog eskalacije sukoba, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti Vojske Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike