Jezivo svedočenje o situaciji u Zvečanu: Prsti su im na obaračima - Bacili su suzavac na trudnicu! (VIDEO)

26.05.2023

15:37

0

Građani koji su se okupili pružali su pasivan otpor, a tzv. kososvska policija je krenula u napad,

Jezivo svedočenje o situaciji u Zvečanu: Prsti su im na obaračima - Bacili su suzavac na trudnicu! (VIDEO)
Copyright Kosovo Online

Pripadnici tzv. kosovske policije opkolili su danas zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu. U KBC primljeno je više pacijenata sa povredama od šok-bombi i suzavca.

Među njima je i Aleksandar Arsenijević, predsednik građanske inicijative "Srpski opstanak" iz Kosovske Mitrovice.

- Na poziv građana sam došao ispred opštine Zvečan jer mi je delovalo da je rizično. Građani koji su se okupili pružali su pasivan otpor, a tzv. kososvska policija je krenula u napad, podigli smo ruke u vazduh kako se ne bi desila ova vrsta nasilja, ali u trećem navratu su krenuli suzavcima po nama. Među okupljenima su bile i žene i trudnica. Pokušao sam da se orijentišem, ali su me u tom trenutku uhapsili i vodili ka džipovima tzv. kosovske policije. Stavili su me između auta, a u međuvremenu su bacili drugi suzavac u porti crkve Svetog Đorđa koja je u blizini opštine. Tukli su me kako su stigli, čuo sam samo da je jedan policajac rekao "ne kamere, ne kamere" - kaže Arsenijević i dodaje: 

- Tukli su me u više navrata i čuo sam jednog da je rekao "nemojte njega". Iz tog haosa koji je vladao od suzavca i šok bombi nekako sam se izvukao i neko od građana, ne znam ko, me je odveo do hitne gde su upotrebili 5 litara fiziološkog rastvora samo da bi mi isprali oči. Imam vidljive povrede po glavi. Ispred zgrade opštine bilo je najmanje 5 blindiranih vozila tzv. kosovske policije, a jedno je zapaljeno. Njih je 20 pripadnika sa prstom na obaraču, a okupljeno je 50-tak ljudi ispred crkve.

Podsetimo, pripadnici tzv. Kosovske policije okružili su danas pre podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu.

Sirene za uzbunu oglasile su se i u Severnoj Mitrovici. U Leposaviću nema signala mobilne telefonije.

U Zvečan su ušla i vozila specijalnih jedinca za razbijanje demonstracija. Pristižu i pripadnici KFOR-a, čiji helikopteri nadleću sever Kosova.

Specijalci su blokirali grad, sve prilaze i izlaze iz njega i ispred zgrade opštine su oklopna vozila i specijalne jedinice policije. Na ulici je ogromna količina dima od suzavca i šok bombi.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant naših oružanih snaga Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike