Srbi sa KiM na putu za Beograd stigli u Stepojevac: Izdržali smo, raspoloženi smo, složni smo i nasmejani

24.05.2023

19:45

0

Meni je izuzetno zadovoljstvo, čast i privilegija što mogu ispred svojih kolega i građana opštine Lazarevac, da pozdravim našu dragu braću sa Kosova i Metohije - rekao je predsednik ove opštine

Srbi sa KiM na putu za Beograd stigli u Stepojevac: Izdržali smo, raspoloženi smo, složni smo i nasmejani
Copyright RINA

Srbi sa Kosova i Metohije koji su pešice krenuli na skup "Srbija nade" u Beogradu danas su stigli do naselja Stepojevac u opštini Lazarevac, gde ih je dočekao predsednik te opštine i Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Lazarevac Bojan Stević.

- Meni je izuzetno zadovoljstvo, čast i privilegija što mogu ispred svojih kolega i građana opštine Lazarevac, da pozdravim našu dragu braću sa Kosova i Metohije, koji su svojom neizmernom ljubavlju, pre svega prema KiM, zatim prema našoj Srbiji, i poštovanju koje osećaju prema predsedniku naše zemlje Aleksandru Vučiću, odvojili se od svojih porodica da bi prepešačili celom deonicom od Kosova i Metohije, do Beograda, kako bi zajedno učestvovali na velikom narodnom skupu, 26. maja na Trgu Republike u Beogradu - izjavio je Stević.

On je istakao da će oni koji budu na tom mitingu ''jasno poručiti'' da Srbija želi budućnost, mir i dalji prosperitet sa Aleksandrom Vučićem.

- Nema vremena da se gleda u prošlost, već samo u budućnost. Ovo što su ovi ljudi za osam dana prepešačili, pokazuje šta je jasna poruka svih nas, a to je čvrsta podrška prema Aleksandru Vučiću i celoj vladi Republike Srbije, prema SNS - rekao je Stević i dodao da ne sumnja da će oni koji su ovih dana pešačili, na skupu 26. maja ''dobiti veliki aplauz''.

- Poslaće se jasna poruka da se vlast može menjati samo na jedan demokratski i civilizovan način, glasanjem. A kad god bude bilo glasanje, SNS i Aleksandar Vučić će ubedljivo ostvariti rezultate, još ubedljivije nego do sada - zaključio je Stević.

- Zahvaljujem se gospodinu Steviću na dobrom dočeku i nadam se da ćemo moći da mu se odužimo kada bude gost Mitrovice, a zahvaljujem i predsedniku naše opštine Kosovska Mitrovica Aleksandru Spiriću, predsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, kao i direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću - rekao je Tomislav Kostić iz Kosovske Mitrovice.

On je izrazio nadu da će na skupu 26. maja u Beogradu biti što veći broj ljudi.

- Izdržali smo, raspoloženi smo, složni smo i nasmejani. Sutra stižemo u Beograd, nema predaje. Vidimo se 26. u što većem broju - rekao je Kostić.

Grupa Srba sa KiM krenula je pešice za Beograd na skup podrške predsedniku Srbije koji je zakazan za 26. maj u Beogradu. Oni su odeveni u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije" i nose transparent sa istim tekstom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike