Ludački plan! Najavljuju haos za Spasovdan! Jedni bi napad na "Vučićevog popa", drugi da se pridruže litiji i pretvore je u protest!

22.05.2023

15:04

0

Nasilnici iz opozicije koji danima napadaju Srpsku pravoslavnu crkvu, planiraju da odu korak dalje

Ludački plan! Najavljuju haos za Spasovdan! Jedni bi napad na "Vučićevog popa", drugi da se pridruže litiji i pretvore je u protest!
Copyright M.K.ATAImages/Amir H Tanjug 24sedam/Goran Sivački

Lideri dela opozicije planiraju nastavak nasilja na građanima Srbije i ovog vikenda,ali i pre toga!


Oni još jednom potvrđuju da je njihov jedini cilj nasilno preuzimanje vlasti, sa ciljem izazivanjem haosa i zato se služe blokadama puteva, a kako je najavljeno i medija koji im se ne sviđaju.

 

Đilasovci i drugi, poslušnici tajkuna Dragana Šolaka i stranih centara moći, već su najavili blokadu autoputa na Gazeli tokom svojih protesta u subotu, 27. maja. Takođe, planiraju da istog dana blokiraju zgrade RTS-a i Pinka.

Plan da se spreči i/ili preuzme Spasovdanska litija

No njihov plan za izazivanje haosa počinje u četvrtak, 25. maja, tokom tradicionalne Spasovdanske litije u prestonici. 

Određeni lideri dela opozicije, posebno oni iz tzv. ekološke koalicije, predlažu blokadu grada i sprečavanje litije SPC-a kao vid protesta protiv patrijarha Porfirija, koji je na udaru žestoke i beskrupulozne kampanje, i kojeg nazivaju "Vučićevim popom"

Za razliku od njih grupa okupljenja oko Đilasa i Jeremića, predlaže da se "revoltirani građani" pridruže litiji i pretvore je u protest! 

Srpska pravoslavna crkva za sada nema informacije o planovima opozicije vezanim za Spasovdanske litije i naglašava da su svi vernici dobrodošli na taj skup. Litija će se održati bez svečanosti zbog dve stravične tragedije koje su se nedavno dogodile.

Podsećamo, nasilnici iz opozicije danima optužuju Srpsku pravoslavnu crkvu da širi neonacizam zbog najavljene  litije na kojoj će biti iznešene mošti svetog vladike Nikolaja, kojeg nazivaju "ljotićevcem", "nacističkim psihopatom", "rasistom" i "ljubiteljem Hitlera".

Planiraju blokade puteva širom Srbije

Nakon Spasovdanske litije, za petak, 26. maja, je zakazan veliki narodni skup na koji je pozvao predsednik Aleksandar Vučić, a nasilnici iz opozicije planiraju blokiranje puteva koji vode prema Beogradu kako bi sprečili pristalice vlasti da prisustvuju mitingu.

Plan je da nasilna opozicija  blokira prilaze Beogradu tog dana kako bi sprečila dolazak građana Srbije na kako je najavljeno najveći skup u našoj istoriji. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike