Glišić u "Hit tvitu": Osuđujem one koji su na žrtvama pokušali politički da profitiraju

21.05.2023

22:12

0

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke je, govoreći o merama koje su preduzete, naglasio da je do sada prikupljeno 35.000 različitih vrsta neregistrovanog oružja

Glišić u "Hit tvitu": Osuđujem one koji su na žrtvama pokušali politički da profitiraju
Darko Glišić - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama.

Gosti "Hit tvita" su: Pop zvezda Jelena Karleuša, Dejan Tomašević, proslavljeni košarkaški as, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke. 

Glišić je na početku rekao da razume one koji su iz pijeteta prema žrtvama izašli na ulice, ali osuđujem one koji su na tome pokušali politički da profitiraju.

- Građanima poručujem da veruju u svoju državu. Mi smo odmah preduzeli mere - rekao je Glišić i dodao da građani ne treba da budu zavedeni onima koji pokušavaju politički da profitiraju na tragediji.

Glišić je govoreći o merama koje su preduzete, naglasio da je do sada prikupljeno 35.000 različitih vrsta neregistrovanog oružja.

Jelena Karleuša kaže da joj je zadržalo pažnju to što je Kesić doživeo ovacije na skupu.

- Ovacije bih doživela i ja. Ovde sam kao majka dve devojčice, potpuno apolitična. Narod ne sme niko da deli. Dolazimo do paradoksa da umesto da se u bolu ujedinjujemo dolazi do bizarne podele. Ja sam Beograđanka, Beograd je uvek bio grad gde ljudi izlaze na ulice, ali ovde moramo da idemo zajedno. Skupljati poene na tragediji je kao ratno profiterstvo. Pošto su deca u pitanju još je gore - istakla je Karleuša.

Foto: Printskrin/TV Pink
 

- Kako opozicija sme da prisvaja bilo koga ko je izašao da protestuje. Kako N1 sme da šalje poruku svetu da se tako lako zavadimo u momentu takve muke? - dodala je Karaleuša.

Kako je dodala, mi smo narod paradoksa: "Glasamo za Vučića, pa izađemo da protestujemo protiv njega. Protiv Zdruge smo, a ovo najgledanija televizija".

- Bilo kakve političke poruke na ovakvim skupovima su maslo profitera i bagre - poručila je Karleuša.

Ona kaže da narodu fali da ne bude toliko paradoksalan.

- Cilj su nam uvek pogrešni ljudi. Kriviti vlast i predsednika za delo dvojice psihopata je u najmanju ruku degutantno - istakla je Karleuša.

Proslavljeni košarkaški as Dejan Tomašević je porodicama stradalih izjavio saučešće i dodao da kao otac četvoro dece saoseća sa njihovim bolom.

- Ovo je situacija u kojoj treba da budemo jedinstveni. Najbitnije je da pre svega pomognemo porodicama, a onda da učinimo da se ne ponovi - istakao je Tomašević.

Foto: Printskrin/TV Pink
 

Glišić je dodao da je država preduzela sve mere kojima bi se mogla preduprediti u budućnosti ovakva slična situacija.

Kako je dodao, kada su se u drugim državama dešavale slične situacije, nigde opozicija nije izlazila na ulice da protestuje.

- Šta smo mi dobili od opozcije od konkretnih mera - rekao je Glišić i dodao da su se samo čuli pozivi na nasilje i pretnje ubistvom. Pored prikupljanja neregistrovanog oružja i izmene određenih zakonskih rešenja, angažovani su i psiholozi.

- Moramo da se ogradimo od onih koji smrt, nesreću i tregediju koriste u političke svhre - istakao je Glišić.

- Vučić je izabran na izborima. Građani su glasali za njega. Šta oni sada hoće? Da opozicija ima bilo kakav uticaj, imali bi veći broj glasova na izborima - dodala je Karleuša.

Kako kaže, imala je čak i bizarnu ideju da nisu opozcija.

- Oni takve greške u koracima prave, da čak idu na ruku Vučiću. Nemaju hariznatičnog lidera, ustvari nemaju lidera uopše... - dodala je Karleuša.

Prema njegovim rečima, apsurdno je što se od jedne tragedije napravila meta na predsednika.

- Majstor je prekucao igricu. On je toliko sposoban u svom poslu da opozicija i ne postoji. Moramo priznati i da je harizmatičan. Njega narod voli i ne znam koliko bi SNS bez njega imao uspeha - istakla je Karleuša.

On je istakala da će da izađe i da šeta uvek protiv nasilja, sa svima, ali bez političkih parola.

- Sada nije trenutak da se delimo. Rokaju nas sa svih strana - podvukla je Karleuša.

Govoreći o vezi između rijalitija i masakra u školi na Vračaru, a kojoj govori opozicija, on je rekla da ne smatra da je Zadruga na bilo koji način uticala na đaka ubicu. Sa time se složio i Tomašević, a obije su napomenuo da njihova deca i ne gledaju rijaliti.

- Ja ne vidim vezu. Jako mi se dopada da država preduzima konkretne mere - istakao je Tomašević.

Tomašević je zaključio da bi zloupotreba ovakavih situacija mnogla da ostavi ozbiljne posledice.

- Kada je reč o rijalitijama - ako smo protiv jednog, odna smo i protiv drugog. Kako sam ja rešio problem rijalitija u svojoj kući? Daljinskim upravljačem - istakao je Glišić i dodao da je vlast otvorena za dijalog.

- Koja im je gledanost Nove S? Ja sada sedim na najgledanijoj televiziji u Srbiji. Koja je povezanost rijalitija Zadruge i pucnjave u školi? Koliko puta se takva situacija dogodila? Ovo se desilo prvi put i delo je bolesnog pojedinca? Mediji ne prave od čoveka ubicu, on se rađa. Da nije tako imali bi mnogo više takvih slučajeva - istakla je Karleuša.

Ukazala je da državna kuća Telekom finansira sve filmove i serije u Srbiji, a onda glumci blate državu.

- Čula sam da ću dobiti 1,5 miliona evra, rekao je neko iz Skupštine. Evo ako neko sluša iz vlasti...ja čekam da novac, ako mi ne da Vučić, onda treba da mi da opozicija - ironično je rekla Karleuša.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike