Petković: Zaplena KM tablica početak nove faze Kurtijeve protivpravne odluke

19.05.2023

14:50

0

"Te tablice su legitimne i legalne tablice koje izdaju organi republike Srbije"

Petković: Zaplena KM tablica početak nove faze Kurtijeve protivpravne odluke
Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je kosovska policija danas zaplenila KM tablice rudaru Predragu Milanoviću koji se vraćao iz treće smene u rudniku "Crnac", pod izgovorom da koristi "nelegalne tablice" i napisala mu kaznu od 150 evra.

- Zaustavljen je na bistričkom mostu i tu su mu kosovski policajci oduzeli njegove KM tablice pod izgovorom da koristi nelegalne tablice i napisali mu kaznu od 150 evra koju mora da plati u roku od 24 sati", rekao je Petković na konferenciji za medije.

Ocenio je da je taj potez "početak nove faze Kurtijeve protivpravne odluke" o preregistraciji vozila sa KM tablicama na šta, kako je Petković ukazao, Priština nema pravo. 

-To je suprotno svim sporazumima a na to je ukazao i gospodin Šole, ali i Peter Stano rekavši da Kurti nema pravo da zaustavlja KM tablice. Te tablice su legitimne i legalne tablice koje izdaju organi republike Srbije, rekao je on.

Petković je ocenio da su takvi potezi Prištine i kosovske policije nedopustivi.

-To je apsolutno nedopustivo i između ostalog ja razumem odluku srpskog naroda da postavi rok do 1. juna i međunarodnoj zajednici i Kurtiju da prestane da maltretira srpski narod na severu KiM, zaključio je Kurti.

Milanović je ranije danas u izjavi za Tanjug istakao da se jutros vraćao iz Trepče, gde je zaposlen, kada je na punktu tz. Specijalnih jedinica Policije Kosova kod Bistričkog mosta zaustavljen.

-Zadržavali su me oko pola sata dok su zvali patrolu iz Zvečana, saobraćajnu policiju, zbog registarskih tablica. Ja sam pre 10 dana registrovao vozilo, istekla mi je registracija, oni su mi napisali kaznu od 150 evra rekavši da ne priznaju taj sporazum, rekao je za Tanjug Milanović.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike