Simić žestoko odgovorio na provokacije Albanca: Uživajte u pogledu na stotine srpskih zastava (VIDEO)

19.05.2023

16:55

0

Novinar je pitao Simića da li je video zastavu tzv. Kosova na zgradi opštine Kosovska Mitrovica i dobio zasluženi odgovor

Simić žestoko odgovorio na provokacije Albanca: Uživajte u pogledu na stotine srpskih zastava (VIDEO)
Igor Simić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Albanski novinar je na današnjoj konferenciji za novinare pokušao da isprovocira podpredsednika Srpske liste Igora Simića, i dobio odgovor koji nije očekivao.

Novinar je pitao Simića da li je video zastavu tzv. Kosova na zgradi opštine Kosovska Mitrovica.

- Ne, nisam, ali ako ste došli ovde možete da uživate u pogledu na stotine srpskih zastava - rekao je Simić.

Novinar je potom uzvratio da ne razume srpski, na šta mu je Simić odgovorio da je srpski jezik zvanični, i da će ga on koristiti.

- Ovde smo da čuvamo mir od Kurtija - zaključio je Simić.

Da podsetimo, potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da će srpska zajednica na severu Kosova pružiti otpor od 1. juna i dodao da je ovaj rok dat ako Priština i međunarodna zajednica ne budu uticale na to da prestane represija nad Srbima, koja je plod institucionalnog nasilja. 

- Narod ne može da trpi režim Aljbina Kurtija. Dajemo rok do 1. juna da prestane sa represijom nad narodom i otimanje zemlje i sa lažnom eksproprijacijom, sa hapšenjem i lažnim optužnicama. Da se prestane sa progonom, jer širom kazamata na Kosovu i Metohiji nalaze se Srbi bez krivice. Da prestanu da uskraćuju osnovna prava kao sto su lečenje i obrazovanje. Ako se ove akcije nastave, 1. juna će uslediti odgovor srpskog naroda, branićemo se svim sredstvima - poručio je Simić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike