Pohvale za poteze Vučića nakon masovne pucnjave: Šta Amerika može da nauči od Srbije nakon dva masakra

17.05.2023

11:26

0

Autor: I.K.

Pohvale zbog mera koje je donela Vlada Srbije na predlog predsednika stigle su iz celog sveta i svetskih medija

Pohvale za poteze Vučića nakon masovne pucnjave: Šta Amerika može da nauči od Srbije nakon dva masakra
Copyright MUP Srbije theatlantic.com Printscreen

Prestižni američki magazin Atlantik (The Atlantic), čije je prvo izdanje štampano još daleke 1857. godine u Bostonu sa misijom objektivne analize događaja, objavio je tekst koji se bavi merama Srbije u borbi protiv nasilja. 

Ovaj medij hvali poteze predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon dva masakra koja su zadesila Srbiju, a koji se tiču razoružavanja. U tekstu pod naslovom „Šta Sjedinjene Američke Države mogu da nauče od Srbije o oružanim napadima“, ističu da je Srbija za samo nekoliko dana uspela da smanji broj posedovanja nelegalnog oružja za čak 90 odsto!

Prestižni magazin podseća da su SAD zemlja u kojoj se redovno dešavaju masovne pucnjave, kao i da je broj jedan u svetu po pitanju posedovanja vatrenog oružja, a zatim je porede sa Srbijom i osvruću se na to kako je predsednik Vučić hitnim merama doveo do toga da se građani masovno odriču naoružanja.

Pohvale zbog mera koje je donela Vlada Srbije na predlog predsednika stigle su iz celog sveta i svetskih medija. 

- Srpske vlasti uradile su nešto što se u SAD retko dešava: Uhapsili su oba roditelja učenika koji je pucao u školi zbog toga što su oružje učinili dostupnim svom detetu. Nakon pucnjave kod Mladenovca predsednik je obećao da će "razoružati zemlju", preneo je NIN pisanje američke novinarke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike