Vučić: Povećavamo broj policajaca u školama da bi se roditelji osećali sigurnije

07.05.2023

20:15

0

Aleksandar Vučić je govorio i o predaji nelegalnog oružja i preduzimanju svih potrebnih mera

Vučić: Povećavamo broj policajaca u školama da bi se roditelji osećali sigurnije
Copyright RTS

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je gostujući u Dnevniku 2 na RTS- u govorio i o predaji nelegalnog oružja i preduzimanju svih potrebnih mera kako se prethodne tragedije ne bi ponovile.

I ako ostane samo 50.000 ljudi sa dozvolom. I oni će biti kontrolisani jednom godišnje, da vidimo da li ste koristili narkotike ili niste, a isto će da važi i za lovce. Mi time sprečavamo da oni koji su potpuno uračunljivi u nekom trenutku mogu da počine ovakve masakre i zločine. Ovo su teške odluke za društvo i mi u tome moramo da budemo zajedno. Žao mi je što su neki sada promenili priču i kažu da nam nije potrebna policija u školama. Ja se radujem što će policajac biti u školi. Ovo nam rešava i probleme vršnjačkog nasilja - dete će i ono što bude da bude van škole da prijavi istom tom policajcu. Za normalne situacije će pomoći mnogo, a i za ove neočekivane situacije sa monstruoznim delovanje, biće spremni i dobro naoružani - kazao je predsednik Vučić.

RTS
 

Kako kaže povećavamo broj policajaca za 2.500, 1.200 više od onoga koliko nam odlazi u penziju da bi roditeljima pokazali da mogu da osećaju nešto veću sigurnost.

- U ovim nemogućim situacijama u kojima imate psihopatsko delovanje, biće dobro naoružanih policajaca ispred škola koji će biti dobro opremljeni i ukoliko je potrebno, upotrebiti silu. Oko 1.300 policajaca nam ide u penziju, a 2.500 novih ćemo primiti. Da bismo roditeljima pokazali da mogu da se osećaju sigurnije - rekao je Vučić.

- Sve ćemo da pojačamo, posebno u ovom prvom trenutku kada postoji opasnost od ponavljanja, kada razne psihopate i sekte smatraju da je došao "njihov trenutak". Molim građane da ne šalju lažne prijave, "ubismo" svoju policiju sa tim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike