Ministar Vučević sa ambasadorom Mađarske: Najava pospešenja saradnje, naročito u oblasti odbrane

16.05.2023

16:59

0

Autor: I.K.

Zoltan je najavio da će u Beogradu raditi na konkretnim zajedničkim projektima i jačanju saradnje

Ministar Vučević sa ambasadorom Mađarske: Najava pospešenja saradnje, naročito u oblasti odbrane
ambasador Mađarske i ministar odbrane Srbije - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Mađarske, Jožefom Zoltanom Mađarom, i uputio mu iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost, uz najavu pospešenja saradnje, naročito u oblasti odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar je poželeo dobrodošlicu mađarskom diplomati i izrazio uverenje da će njegovo imenovanje na tu odgovornu i značajnu dužnost doprineti daljem unapređenju odnosa dve zemlje.

Dodao je i da će u predstojećem periodu, na osnovama međusobnog razumevanja, uvažavanja i poštovanja, dve zemlje nastaviti da unapređuju prijateljske odnose i sveukupnu saradnju.
Vučević je konstatovao da je saradnja u oblasti odbrane sa Mađarskom veoma sadržajna, kao i da postoji potencijal i spremnost obe strane za njeno dalje jačanje, naročito u pogledu vojne i vojnotehničke saradnje, što bi uticalo i na unapređenje sveukupnih odnosa dve zemlje.

"U ovim veoma izazovnim vremenima za evropsku i globalnu bezbednost,  podrška i saradnja Srbije i Mađarske od izuzetnog je značaja za našu zemlju i doprinosi očuvanju mira i stabilnosti u regionu i predstavlja put kako druge zemlje treba da razvijaju i neguju iskreno prijateljstvo", naglasio je ministar odbrane.

 

 

Ambasador Mađarske saglasio se sa ministrom odbrane da je ukupna saradnja, ukljujučujući i onu u oblasti odbrane, između dve zemlje veoma razvijena i očekuje da će se u narednom periodu povećati broj aktivnosti, na obostrano zadovoljstvo.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će doprineti razvoju dobrosusedskih odnosa, s obzirom na dobro poznavanje celokupne situacije na prostoru Zapadnog Balkana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike