Promoter protesta opozicije u Beogradu "drukao" Novaka, ćirilicu nazvao pismom mržnje, a ubice Milice Rakić civilizovanima!

17.05.2023

07:07

0

Autor: Ekipa 24sedam

Videnović je nedavno tvitovao da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, i da bi ga počinili i na Kosovu da ih u tome nije sprečio NATO

Promoter protesta opozicije u Beogradu "drukao" Novaka, ćirilicu nazvao pismom mržnje, a ubice Milice Rakić civilizovanima!
Copyright 24sedam

Bivši funkcioner DS-a i državni sekretar u Vladi Srbije Ivan Videnović, jedan od promotera maltretiranja građana i blokade puteva i državnih institucija, poznat je po svojim autošovinističkim stavovima.

Videnović je nedavno tvitovao da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, i da bi ga počinili i na Kosovu da ih u tome nije sprečio NATO. 

Printscreen/Twitter
 

 

Takođe, ovaj srbomrzac, koji je podržao i neofašistički Majdanski prevrat u Ukrajini, prošle nedelje je pozivao na proteste opozicije u Beogradu. 

 

 

Osim po svojim stavovima i zahtevima za hitan ulazak Srbije u NATO, za uvođenje sankcija Rusiji i priznavanje tzv. Kosova, Videnovič je poznat i kao osoba koja duži niz godina vodi beskrupuloznu kampanju protiv najboljeg srpskog sportiste Novaka Đokovića.

U tom kontekstu Videnović je postao poznat srpskoj javnosti kad je ocinkario Novaka Đokovića Vimbldonu, šaljući im preko Tvitera poruku da je "svetski broj jedan" psovao na njihovom turniru. 

Smeta mu ćirilica!

Dokazani autošovinista Videnović šokirao je svojim stavom o ćiriličkom pismu i na taj način uvredio sve građane Srbije.

On je, naime, na svom profilu na društvenoj mreži Tviter napisao:

- Ćirilica je postala pismo mržnje. Većina uvreda, psovki i pretnji na mrežama dolazi pisana ćirilicom. Osramoćenih predaka, istorije i vojničke časti, na red za sramotu došla je ćirilica.

 

 

"Daru iz Jasenovca" nazvao filmom koji širi mržnju

Ovaj nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu nauke, svojevremeno je izazvao pravu buru na Tviteru, pošto je na veoma provokativan način komentarisao prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca" na Prvom programu RTS-a.

Promo/MCF
 

 

Videnović je emitovanje filma koji svedoči o jezivom stradanju srpskog naroda na nacionalnom servisu okarakterisao kao "kolektivnu vakcinaciju mržnjom".

Civilizovanim nazvao one koji su ubili Milicu Rakić

Ipak, najstrašnije od svega izrečenog je Videnovićev stav o bombardovanju SRJ. 

Naime, on je na svom Tviter nalogu objavio u najmanju ruku skandaloznu poruku o bombardovanju SRJ 1999. godine.

Profimedia/Twitter
 

 

- Kad je 1999. "nama, ah, bilo najteže", mi smo znali da imamo posla s civilizovanim neprijateljem, koji neće namerno gađati stambena naselja. Zato smo danju išli na posao i sedeli u kafićima, a noću zajebali skloništa i ostajali u stanovima. Ukrajinci nisu te sreće. Ni Sarajlije - napisao je on.

Naravno da je ovakva autošovinistička izjava izazvala lavinu komentara, a na sraman tvit građani Srbije su mu poručili da se seti brutalno ubijenog srpskog anđela Milice Rakić. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike