Lajčak: U Briselu razgovaramo o implementaciji Sporazuma, dijalog se nastavlja!

15.05.2023

22:00

0

Pre trilateralnog sastanka Petkovića i Bisljimija sa Lajčakom, specijalni izaslanik EU održao je odvojene sastanke sa dvojicom pregovarača

Lajčak: U Briselu razgovaramo o implementaciji Sporazuma, dijalog se nastavlja!
Miroslav Lajčak - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je nova runda dijaloga sa glavnim pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem bila fokusirana na implementaciju postignutih sporazuma, kao i da će se razgovori nastaviti.

- Razgovarali smo o daljem putu implementacije Sporazuma od 27. februara i imali smo za cilj da razjasnimo otvorena pitanja. Diskusije će se nastaviti - napisao je Lajčak na Tviteru.

Nova runda dijaloga pod posredstvom Evropske unije, bila je fokusirana na implementaciju Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i njegovog Aneska, a Petković i Bisljimi su posle današnjih sastanaka saopštili da nije postignut napredak.

Pre trilateralnog sastanka Petkovića i Bisljimija sa Lajčakom, specijalni izaslanik EU održao je odvojene sastanke sa dvojicom pregovarača.

Ovo je bio prvi sastanak glavnih pregovarača nakon sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vućića u Briselu 2. maja.

Na tom sastanku, usvojena je zajednička Deklaracija o nestalim osobama, a srpski Upravljački tim predstavio je prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike