Hrvati učestvovali u blokiranju auto-puta!? Opozicija dobila podršku iz Zagreba za stvaranje haosa u Srbiji (FOTO)

13.05.2023

09:25

0

Mnogi Hrvati su slavili pokušaj stvaranja haosa u Srbiji i priželjkivali pad srpske Vlade

Hrvati učestvovali u blokiranju auto-puta!? Opozicija dobila podršku iz Zagreba za stvaranje haosa u Srbiji (FOTO)
Copyright Printscreen

Deo opozicija juče je pokušao da izazove haos u zemlji tako što je blokirao auto-put u Beogradu, tako da su stanovnici glavnog grada preživeli pravi košmar zbog njihovog protesta "protiv nasilja". 

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke prvo su se u 18 časova okupili ispred Skupštine Srbije, da bi posle prošetali kroz Ulicu Kneza Miloša i došli do auto-puta gde su se zadržali do 21 čas.

Za to vreme saobraćaj je bio blokiran, a vozači su pokušavali da nađu alternativne pravce kako bi došli do odredišta na koje su krenuli.

Printscreen/Twitter
 

Ceo protest obeležilo je više incidenata – od sukoba sa vozačima do nepropuštanja vozila Hitne pomoći da prođe na intervenciju.

Iza svega se krio perfidan pokušaj opozicije da zasedne u fotelje, jer se većina partija koje su organizovale protest bori da pređe izborni cenzus.

Za ovakvo ponašanje opozicija je dobila podršku, ni manje ni više, nego iz Hrvatske. 

Prvo je podršku poslala bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja ja najpoznatija po tome što je dobila stan u Zagrebu tako što su iz njega isterana dva maloletna Srbina posle smrti roditelja.

- Pozdrav Beogradu – napisala je ona, dok su njeni pratioci dodali da su u pokušaju blokade Srbije učestvovali i ljudi iz Hrvatske.

Ubrzo je usledila i gomila komentara podrške na hrvatskim portalima. Mnogo njih je slavilo pokušaj stvaranja haosa u Srbiji i priželjkivalo pad srpske Vlade.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike