Premijerka Brnabić sa ambasadorom Kipra: Zahvalnost zbog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

09.05.2023

12:30

0

Autor: I.K.

Teofilaktu je na početku sastanka premijerki Brbabić izrazio saučešće povodom dve tragedije

Premijerka Brnabić sa ambasadorom Kipra: Zahvalnost zbog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar Dimitriosa Teofilaktua. 

Premijerka mu je čestitala na vrlo uspešnom mandatu na mestu ambasadora Republike Kipar u Beogradu, istakavši da su naši bilateralni odnosi zasnovani na čvrstom prijateljstvu, uzajamnom poverenju, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda.

Teofilaktu je na početku sastanka premijerki Brbabić izrazio saučešće povodom tragedija koje su se desile u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu.  

Predsednica Vlade je posebno zahvalila ambasadoru na principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i principijelnom stavu Kipra prilikom nedavnog razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo tzv. „Kosova“ u Savetu Evrope na vanrednom sastanku Komiteta ministara tog tela, održanog 24. aprila ove godine. 

Sagovornici su se saglasili da treba nastaviti unapređenje bilateralne saradnje u oblastima ekonomije, nauke, obrazovanja, naučnih istraživanja, IT-a i drugo. 

Ambasador Kipra se zahvalio premijerki Brnabić na dosadašnjoj saradnji, napomenuvši da će odnosi u narednom periodu nastaviti da se razvijaju na bazi čvrstog višedecenijskog prijateljstva i poverenju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike