Lajčak: Na sastanku u Briselu glavne teme ZSO i pitanje nestalih

24.04.2023

11:55

0

Sumirajući proteklu nedelju, Lajčak je rekao da je ovo vreme intenzivnih priprema

Lajčak: Na sastanku u Briselu glavne teme ZSO i pitanje nestalih
Miroslav Lajčak - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da će na sastanku 2. maja u Briselu, na kojem bi trebalo da učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, glavne teme biti prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština i pitanje nestalih osoba.

Sumirajući proteklu nedelju, Lajčak je rekao da je ovo vreme intenzivnih priprema i da će, posle Ohrida, ovo biti prvi sastanak Beograda i Prištine na visokom nivou.

"Očekujemo da će obe strane doći u Brisel dobro pripremljene i da su potpuno posvećene fazi implementacije", naveo je Lajčak na Fejsbuku.

On je dodao da se ranije ove nedelje u Briselu sastao sa komandantom Kfora Anđelom Ristućom kako bi obavestili jedan drugog o oblastima odgovornosti.

"Cenim našu blisku saradnju i njegov vredan uvid u bezbednosnu situaciju na Kosovu, konkretno na severu. Takođe sam se sastao sa predsednikom Sektora za spoljne odnose Evropskog ekonomskog i socijalnog odbora (EESC) Dimitrisom Dimitrijadisom. Zahvalan sam za njegovo interesovanje i podršku dijalogu i cenim praktične napore EESC u ohrabrivanju dijaloga i saradnji u ostvarenju napretka naših zajedničkih ciljeva na Zapadnom Balkanu", istakao je Lajčak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike