Vučić o izborima na severu KiM: Izašlo je svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno!

23.04.2023

12:49

0

Autor: I.K.

Neće Srbi da služe tuđim interesima, hoće da služe svojim interesima, poručio je Vučić

Vučić o izborima na severu KiM: Izašlo je svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno!
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright RTRS printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na obeležavanju Dana sećanja na žrtve zločina - genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini i tom prilikom prokomentarisao je i današnje Kurtijeve lažne izbore na severu KiM.

- Danas Srbi jedinstveno reaguju na svaku vrstu pritiska spolja, jer neće da trpe jaram. Srbin hoće da bude svoj na svome. Danas su izbori na severu Kosova i Metohije koji se održavaju za one koji ne žive na severu Kosmeta. Nameravaju da osvoje vlast za one koji ne mogu da dobiju ni dva posto glasova. Tražili su naše odobrenje, a do ovog trenutka, na ove izbore izašlo je svega nekoliko Srba. Neće Srbi da služe tuđim interesima, hoće da služe svojim interesima, hoće mir sa svima, da poštuju sve, ali pre svega da se bore za interese svoga naroda, poručio je Vučić.

Goran Rakić, predsednik Srpske liste, danas je na svojoj Fejsbuk stranici pozvao na bojkot izbora, te naveo razloge.

-Zbog svakog nepravedno uhapšenog Srbina; Zbog svake izgovorene laži Kurtijeve; Zbog svakog ispaljenog metka u Srpsku decu; Zbog svakodnevne represije koju trpi Srpski narod; Zbog neprestanog maltretiranja Srba od strane specijalnih jedinica na severu; Zbog straha među Srbima koju seje Kurtijeva politika; Zbog svake oskrnavljene srpske svetinje i svakog porušenog spomenika; Zbog nesprovođenja svih potpisanih sporazuma, naveo je razloge Rakić za bojkot nelegitimnih i nelegalnih izbora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike