Zvaničnici Srbije čestitali Ramazanski bajram: “Neka dani velikog praznika budu vreme koje će novom snagom ojačati duh mira i tolerancije”

21.04.2023

11:07

0

Iskreno želim da radosne trenutke bajramskih praznika provedete u porodičnoj slozi, zajedno sa vašim najbližim i najdražim, u obilju svakog dobra, radosti i blagostanja, poručio je predsednik Srbije

Zvaničnici Srbije čestitali Ramazanski bajram: “Neka dani velikog praznika budu vreme koje će novom snagom ojačati duh mira i tolerancije”
Vlada Srbije - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zvaničnici Srbije uputili su čestitku građanima islamske veroispovesti predstojeći Ramazanski bajram. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski Bajram Rijasetu Islamske zajednice Srbije, glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Vučić je u čestitki poželeo da dani velikog i radosnog praznika, koji je izvorište duboke duhovne snage, budu vreme koje će novom snagom ojačati duh mira i tolerancije, duh istinskog zajedništva, istrajnog prijateljstva i skladnih međuverskih odnosa, na dobro Republike Srbije i svih naših građana.

- Iskreno želim da radosne trenutke bajramskih praznika provedete u porodičnoj slozi, zajedno sa vašim najbližim i najdražim, u obilju svakog dobra, radosti i blagostanja. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN“, navodi se u čestitiki predsednika Republike - poručio je Vučić.

Brnabić: Bogatstvo naše zemlje jeste u različitostima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poželela je muslimanima da praznik provedu u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
 

 - Bogatstvo naše zemlje jeste u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje. Bajram je plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva bude nastavljen složan rad na razvoju zemlje, uz svest da u istinskom zajedništvu budemo okrenuti istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime želim vam da predstojeći praznik provedete u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima. Bajram šerif mubarek olsun - čestitala je premijerka.

Vučević: Neka molitve i odricanja tokom meseca Ramazana budu temelj u izgradnji prijateljstva

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom Ramazanskog bajrama čestitku predsedniku Vrhovnog Sabora Islamske zajednice Srbije Muhamedu efendiji Jusufspahiću, muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije potpukovniku Mustafi efendiji Jusufspahiću i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti.

printscreen/instagram
 

 - Neka molitve i odricanja tokom meseca Ramazana budu temelj u izgradnji prijateljstva, razumevanja i sloge među ljudima - navedeno je u čestitki ministra odbrane.

Popović: Neka poruka velikog praznika bude nepresušni izvor duhovne radosti

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović čestitala je Ramazanski bajram Rijasetu Islamske zajednice Srbije, glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

Tanjug / Dragan Kujundžić
 

- Neka poruka velikog praznika bude nepresušni izvor duhovne radosti i najvećih vrednosti mira, ljubavi, tolerancije, jer samo zajedničkim radom možemo stvarati bolju budućnost Republike Srbije - navedeno je u čestitki.

Selaković: Neka nam radost ovog velikog praznika donese duh razumevanja i jačanje poverenja

Čestitku povodom Ramazanskog bajrama, Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti uputio je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Neka nam radost ovog velikog praznika donese duh razumevanja i jačanje poverenja, kako bismo u slozi i zajedništvu nastavili rad na jačanju naše države, uprkos izazovima sa kojima se svet i Republika Srbija suočavaju - istakao je Selaković u čestitki.

Orlić: Sveti mesec milosti i oprosta podsetio nas je na značaj zajedništva

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić čestitao je danas Ramazanski bajram Rijasetu Islamske zajednice Srbije, glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti. 

FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE
 

- Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram, uz želje za svako dobro i blagoslov od Boga. Sveti mesec milosti i oprosta podsetio nas je na značaj zajedništva, solidarnosti, međusobnog razumevanja i poštovanja – na sve neprolazne vrednosti kojima je Bajram simbol, a koje složno gajimo i negujemo kako bismo, na ponos i dobrobit svih naših građana, nastavili da istrajno gradimo i snažimo svoju Srbiju, čineći je kadrom da odgovori na svaki izazov - naveo je Orlić u čestitki. 

Orlić je Bajram čestitao u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime.

- Još jednom Vam čestitam Ramazanski Bajram sa željom da ga uvek slavite u zdravlju, miru i radosti, u našoj zajedničkoj Otadžbini, u našoj najlepšoj Srbiji. Bajram šerif mubarek olsun! - navodi se u čestitki.

Petković: Budimo i nadalje okrenuti jedni drugima, duboko uvažavajući sve naše različitosti

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas Ramazanski bajram starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na KiM u drugim delovima Srbije, "sa željom da načela uzvišenog praznika svima nama budu putokaz međusobnom poštovanju, milosrđu i zbližavanju".

Printscreen/Tanjug
 

-  Budimo i nadalje okrenuti jedni drugima, duboko uvažavajući sve naše različitosti, jer dobrota i međusobno poštovanje predstavljaju najveći zalog mirne budućnosti i sveopšteg napretka, kako našeg društva, tako i svih naših građana. Uz želju da dani Bajrama u vaše domove unesu sreću, porodični mir i blagostanje, još jednom vam čestitam praznik - naveo je Petković u čestitki.

Gojković: Neka ovaj veliki praznik iznova podseti na suštinske vrednosti razumevanja, praštanja i solidarnosti

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković čestitala je svim građanima islamske vere Ramazanski bajram.

ATA Images/Amir Hamzagić
 

- Upućujem srdačne čestitke svim građanima islamske vere povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama.  Neka ovaj veliki praznik iznova podseti na suštinske vrednosti razumevanja, praštanja i solidarnosti, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova. Želim da praznik, koji je prilika da se okupljamo u u duhu zajedništva i prijateljstva, provedete sa bližnjima u zdravlju, radosti i svakom blagostanju. Bajram Šerif Mubarek olsun - rekla je ministarka, navodi se u poruci.

Kisić: Neka radost praznika ispuni sva srca

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram, sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju i radosti.  

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC
 

- Neka nas ovaj praznik još jednom podseti na važnost međusobnog razumevanja, poštovanja i tolerancije. Biti podrška i oslonac, pružiti ruku svakome kome je ona potrebna, biti dobar prijatelj i komšija, vrednosti su koje svi treba da negujemo i cenimo - navodi se u čestitki ministarke Kisić.

Ministarka Kisić je poželela da radost praznika ispuni sva srca, a porodice obasja srećom i blagostanjem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike