Vučić: Napadnu li naš narod neće biti 'kreni, stani i skloni se i povuci', ali vas molim da čuvamo mir, jer mir je vaš i naš interes

13.04.2023

22:38

0

Da znaju svi, ja nisam ni Milošević, ni Tadić, ni Koštunica. Do tada vas molim bezbroj puta da budemo strpljivi i trpeljivi i da čuvamo mir jer mir je vaš i naš interes - rekao je predsednik

Vučić: Napadnu li naš narod neće biti 'kreni, stani i skloni se i povuci', ali vas molim da čuvamo mir, jer mir je vaš i naš interes
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Niti ću dozvoliti proterivanje i napad na Srbe na KiM niti želim da dođe do sukoba. Najvažnije je sačuvati mir - poruka je koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas preneo predstavnicima Srba sa KiM sa kojima se sastao u Raški.

- Napadnu li naš narod neće biti 'kreni, stani i skloni se i povuci'. Da znaju svi, ja nisam ni Milošević, ni Tadić, ni Koštunica. Do tada vas molim bezbroj puta da budemo strpljivi i trpeljivi i da čuvamo mir jer mir je vaš i naš interes - istakao je Vučić.

Istakao je da bi ljude ulazak srpske vojske na KiM obradovalo i dalo osećaj sigurnosti, ali da misli kako to nije rešenje u ovom trenutku te da politika koju vodi ne sme biti dodvoravanje već odgovornost.

Predsednik je rekao da je njegova obaveza da čuva glavu Filipovića, Srećka, Milana...svih Srba na KiM, i da će se svom snagom boriti za njih i za uhapšenog Milovana Božovića iz Zubinog Potoka.

Odgovarajući na pitanje o eksproprijaciji on je rekao da je trenutno zaustavljena, ali da ne može da obeća do kada.

Instagram/buducnostsrbijeav
 

- Moramo da imamo strpljenje i trpeljivost, da čekamo... - naveo je on dodajući da su u pravu oni koji su govorili da je pucano u Jovanovića i Sofronijevića samo zato jer su Srbi.

Narednih nedelja poziv u Brisel

Predsednik Vučić je kazao da se narednih dana i nedelja očekuje poziv u Brisel. Iako je istakao da ne očekuje da će nešto moći da se postigne, kazao je da će biti prilika da se razgovara o tekućim problemima srpskog naroda.

Vučić je podsetio da Priština ne poštuje nijedan dogovor, uključujući onaj o tablicama, a da iz Evrope kažu da nema ograničenja u trajanju.

- Uvek će Nemci i Englezi da kažu da je Kosovo suverena država i da ima pravo da uređuje tablice. Šta ih briga za međunarodno javno pravo i pravni poredak. Sve mogu da pravdaju na svoj način - primetio je Vučić i dodao da, ako neće da vam daju da imate svoje tablice, šta posle tog mogu ljudi da očekuju i za šta će dati ZSO.

Podstimo, u Raškoj je danas održan sastanak predsednika Srbije sa Srbima sa KiM na kojem je donet zaključak sa pet tačaka.

Vlada Srbije kao prvu meru zatražiće hitnu reakciju EU i drugih međunarodnih institucija ako privremene institucije u Prištini ne budu prekinule sa kršenjem sporazuma o registarskim tablicama, kao i da se bezuslovno i hitno formira Zajednica srpskih opština i sa severa povuku specijalne policijske jedinice Prištine.

Treće, specijalne jedinice policije se protivpravno nalaze na severu Kosova, i brutalno terorišu Srbe, četvrti zaključak je da država Srbija nikada neće ostaviti svoj narod na cedilu i peti da će Republika Srbija preduzeti sve zakonske mere kako bi osigurala prava Srba na Kosovu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike