Milimetri su delili moju decu da ostanu bez oca, a ja bez supruga: Potresno obraćanje supruge ranjenog Srbina

13.04.2023

13:25

0

Autor: I.K.

U Raškoj je sastanak kojem pored predsednika Vučića prisustvuju i premijerka i ministri

Milimetri su delili moju decu da ostanu bez oca, a ja bez supruga: Potresno obraćanje supruge ranjenog Srbina
Marina Jovanović - Copyright Tanjug

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima sa KiM u Raškoj, obratila se okupljenima Marina Jovanović, supruga ranjenog Milana Jovanovića, koja je govorila kroz suze.

-Milimetri su delili moju decu da ostanu bez oca, a ja bez supruga. Zašto su nas napali, šta smo skrivili. Decu ne mogu da smirim. Ja sam inače izbeglica, izbegla sam sa 12 godina iz Obilića i sada moja deca doživljavaju ono što sam i ja nekad, koliko je krvi još potrebno?, rekla je supruga ranjenog.

-Deci recite da će tata uskoro da im se vrati, poželite njemu brz oporavak. Mi se trudimo da ne bude krvi. Ukoliko bi formirali Zajednicu srpskih opština, molio bih ljude da se vrate u institucije. Kada sam to predložio prošli put u Beogradu, video sam jednodušno odbijanje od svih, rekao je Vučić dodajući da niko neće ništa da ima sa kosovskim institucijama.

-Stvari neće biti lake, ali ćemo se boriti i pokušati da sačuvamo ljude. Mogao bih da samo kažem, kažite mi vi, molim vas, šta očekujete od svoje države Srbije. Ne da nešto visi u vazduhu kao da nešto nismo želeli da uradimo, da pomognemo, rekao je Vučić.

Podsetimo, juče je održana protestna šetnja na poziv upravo supruge ranjenog Srbina i pokrenuta peticija za uklanjanje Kurtijevih specijalaca sa severa pokrajine.

Bonsu video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike