Evropo, pucaju na nas: Protestna šetnja Srba na KiM, pokrenuta peticija za povlačenje specijalaca sa severa

12.04.2023

14:47 >> 15:27

0

Autor: I.K.

Na čelu kolone nalazi se supruga ranjenog Milana Jovanovića

Evropo, pucaju na nas: Protestna šetnja Srba na KiM, pokrenuta peticija za povlačenje specijalaca sa severa
protestna šetnja Srba do Bistričkog mosta - Copyright Kosovo onlajn

Više stotina građana Zvečana i Severne Mitrovice pridružilo se protestnoh šetnji na koju je pozvala Marina Jovanović, supruga Milana Jovanovića, na kojeg su pripadnici kosovske policije pucali kod Bistričkog mosta u ponedeljak uveče, teško ga ranivši.

Oni su glavnim putem Zvečan-Raška išli ka Bistričkom mostu gde je ranjen Jovanović, noseći transparente na kojima piše "Idite odavde", "Evropo pucaju na nas", "Ovde vam nije mesto". 

Na čelu kolone nalazi se Jovanovićeva supruga.

 

Kako kažu okupljeni građani, došli su na protest zbog hapšenja Srba, pucanja na njih i svega čemu su izoženi Srbi tokom prethodnih godina.

U jednom momentu, na oko 500 metara od policijskog punkta kod Bistričkog mosta policija je pokušala da zaustavi građane. Kako javlja reporter Kosovo onlajna, pregovori su trajali 10-15 minuta i šetnja je nastavljena tako što uz kolonu građana ide i dvadesetak policajaca. 

Kolona je zaustavljena kod punkta kod koga su građani montirali sto na kome se potpisuje peticija kojom se traži povlačenje svih specijalnih jedinica policije sa severa.

 

Supruga ranjenog Milana Jovanovića navela je da su ljudi uplašeni i zabrinuti i da ovom peticijom žele da pokažu da specijalci zauvek odu sa severa.

"To je jedini način da se ovakve stvari neće ponoviti", poručila je Marina Jovanović.

Peticija će se potpisivati i tokom narednih dana u opštinama na severu Kosova.

Kosovo onlajn
Srbi potpisuju peticiju za povlačenje specijalaca sa severa

 

Podsetimo, 10. aprila uveče, dok je prolazio punkt kod Bistričkog mosta, pripadnici tzv. kosovske policije pucali su na MilanaJovanovića, taksistu i oca troje dece, Srbina, i ranili ga teško. On je operisan. Za sutra je zakazan sastanak predstavnika Srba sa predsednikom Srbije i premijerkom na kojem treba da budu doneti zaključci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike