Predsednik Vučić danas sa Srbima sa KiM: Zaštititi narod od Kurtijevog terora

13.04.2023

07:05

0

Autor: I.K.

Sastanku u Raškoj prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije

Predsednik Vučić danas sa Srbima sa KiM: Zaštititi narod od Kurtijevog terora
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Raškoj od 12 sati razgovara sa Srbima sa KiM o situaciji u kojoj se nalaze, te je potrebno doneti zaključke o daljim koracima kako bi naš narod bio zaštićen od svakodnevnog maltretiranja, napada, hapšenja... Sastanku prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi.

Podsetimo, nedavno je održan sastanak u Beogradu, kada zajednički stav nije usaglašen, a na tom sastanku Srbi su izneli ogorčenje zbog situacije na KiM i represije koji sprovodi režim Aljbina Kurtija.

U međuvremenu dogodio se još jedan napad u kojem je teško ranjen Milan Jovanović, kada je na njega pucao pripadnik tzv. kosovske policije. Zvaničnici su, inače, negirali umešanost policije, da bi krajem dana priznali da je pucao policajac, te su suspendovali još tri osobe zbog umešanosti u slučaj. Policija je saopštila da policajci, navodno, nisu bili prijavili slučaj.

Srbi su juče organizovali protestnu šetnju do Bistričkog mosta i potpisivanje peticije da Kurtijevi specijalci budu sklonjeni sa severa pokrajine.

Inače, predsednik Vučić prethodno će se u Beogradu od 10 sati sastati sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Španije Hoseom Manuelom Albaresom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike