Petković: ROSU priznao da je pucao na Srbina Milana Jovanovića, čekamo reakcije

11.04.2023

22:28

0

Policija je upravo priznala da je pucala u Milana Jovanovića i pokazala da su ceo dan lagali o upucanom Srbinu - poručio je Petar Petković

Petković: ROSU priznao da je pucao na Srbina Milana Jovanovića, čekamo reakcije
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Policija lažne države Kosovo pokazala da je ceo dan lagala o ranjavanju Milana Jovanovića, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, nakon što su se saopštenjem oglasili i priznali da su četiri njihova službenika suspendovana.

Petković je upitao da li će se Priština i tzv. ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izviniti Jovanoviću i da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice osuditi njegovo ranjavanje.

- Policija je upravo priznala da je pucala u Milana Jovanovića i pokazala da su ceo dan LAGALI o upucanom Srbinu, porodičnom čoveku, ocu troje dece koji je tek pukom srećom preživeo - naveo je Petković na Fejsbuku.

Kako je dodao, "kada smo prozvali tzv. ministra Svečlju da pokaže dokaze i snimke sa nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, morao je da prizna LAŽ da kosovska policija nije pucala u Srbina iz Zvečana".

Kosovo onlajn
 

 

Poručio je da sada svi mogu da vide da je ROSU direktno odgovorna za ovo ranjavanje kao i da koliko god u Prištini pokušavali da "po svom oprobanom receptu kriminalizuju Milana Jovanovića, nisu uspeli ništa da mu prišiju" te da je jasno da su u njega pucali samo zato što je Srbin.

Petković se pitao da li će se "Priština i Svečlja izviniti Milanu Jovanoviću i njegovoj porodici za strahotu koju su pretrpeli" kao i da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice da osudi prolivenu srpsku krv, bar upola žustro kao što su osuđivali neke druge događaje.

Kosovo onlajn
 

- Čekamo njihove reakcije, jer će to pokazati pravo lice demokratije za koju se naizgled deklarativno zalažu. Sada je svima jasno da nelegalni punkt na Bistričkom mostu morati da uklone pod hitno, jer služi isključivo za maltretiranje i iživljavanje nad Srbima, na šta Beograd i Srpska lista sve vreme upozoravaju.

Petković je poručio da, posle ovog događaja, niko više ne može da tvrdi da je kosovska policija Aljbina Kurtija na severu KiM tu da bi obezbeđivala nekakav mir i bezbednost, već naprotiv - da bi terorisala i zastrašivala Srbe.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike