SAD izrazile zabrinutost zbog napada na Srbe na KiM, Srpska lista poručila: Zabrinutost umesto osude

11.04.2023

20:39

0

Milan Jovanović, taksista iz Zvečana sinoć će ranjen u blizini Bistričkog mosta na putu između Kosovske Mitrovice i Leposavića

SAD izrazile zabrinutost zbog napada na Srbe na KiM, Srpska lista poručila: Zabrinutost umesto osude
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer naveo je da su SAD zabrinute zbog ranjavanja Srbina na severu Kosova.

SAD su izrazile zabrinutost zbog ranjavanja Milana Jovanovića zbog čega je ambasador pozvao zvaničnike i institucije policije tzv. Kosovo da sprovedu temeljnu i kredibilnu istragu.

Iz Srpske liste poručili su da je umesto osude pokušaja Jovanovića, na nelegalnom punktu Kurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, od ambasadora stiže "zabrinutost".

Kako se dalje ističe u saopštenju, tek nakon što je Srpska lista reagovala i ukazala da je Milan Jovanović žrtva oružanog napada od strane Kurtijevih specijalaca koji se nelegalno nalaze na severu Kosova i Metohije, kasno popodne se oglasio zabrinuti gospodin Hovenijer i uputio ovu sramnu izjavu kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv, čime je zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost čitavog srpskog naroda, posebno jer on radi na normalizaciji situacije.

 

 

- Ovo nije prvi slučaj u kome se relativizuje napad na Srbe i umanjuje odgovornost zločinaca. Podsećanja radi, zbog izgorelog automobila za šta nije utvrđena ničija odgovornost, reagovale su sve ambasade Kvinte, međunarodne misije i organizacije, a neki ambasadori čak prozivali Srpsku listu, a kada se po treći put puca u Srbina, civila, sinoć čak i na oca troje dece nema osuda od strane ambasadora Kvinte niti zahteva da se prestane sa napadima na nedužne srpske građane. Ovakvim delovanjem svim našim građanima je jasno da ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Kosovu i Metohiji - piše u saopštenju Srpske liste.

Kosovo onlajn
 

Milan Jovanović, taksista iz Zvečana sinoć će ranjen u blizini Bistričkog mosta na putu između Kosovske Mitrovice i Leposavića kada su na njega pucali pripadnici Specijalne policije lažne države Kosovo.

Povodom ranjavanja Srbina i informacija da su na njega pucali pripadnici Specijalne policije Kosova, iz policije su to najpre demantovali, da bi nekoliko sati kasnije naveli da su "četiri policajca suspendovana, a jedan se sumnjiči da je pucao iz oružja".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike