Vučić: Plan A Prištine je da njih 1 odsto upravlja sa 99 odsto, a plan B da pobiju Srbe, to im neće proći

07.04.2023

15:10

0

Autor: Ekipa 24sedam

"Neka kažu da je Aljbin Kurti gradonačlenik Severne Mitrovice pošto je dobio jedan odsto glasova"

Vučić: Plan A Prištine je da njih 1 odsto upravlja sa 99 odsto, a plan B da pobiju Srbe, to im neće proći
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbi koji žive i južno i severno od Ibra, kao i Srbi iz centralne Srbije uvek biti jedinstveni i dodo da će za sedam dana imati zajedničke zaključke o svemu što se dešava na KiM.

On je na konferenciji nakon sastanka sa Srbima sa KiM rekao da su ljudi i sa severa i sa juga pokazali ogorčenje i ljutnju zbog ponašanja rukovodstva u Prištini i ćutanja međunarodne zajednice.

Prema njegovim rečima, oni traže veću podršku Srbije.

- Ja sam saslušao, razumeo sve, pokušao da objasnim u kakvoj smo situaciji i pronađemo rešenja. Posebno su ogorčeni hapšenjem Srba i pokušajem da svi oni koji su pružali nenasilan otpor budu meta napada i hapšenja i da je to pokušaj čišćenja Kosova, rekao je Vučić.

 

 

 

- Osmani kaže da će da organizuje izbore na severu za 2 odsto stanovnišva, za 0,2 u Zvečanu, za 0,9 u Leposaviću, 1,1 odsto u Zubinom Potoku. U Kosovskoj Mitrovici nisu našli ni izmišljenog Srbina, ni agenta, ni ludaka. Možete misliti dovešće iz Južne Mitrovice lažno prijavljene u Severnu Mitrovicu da glasaju i izabraće tog Sadika i na šta to liči onda? To je plan A valjda da njih 1 odsto upravlja sa 99 odsto. A plan B da pobiju Srbe pošto ne znam šta bi bio plan V, taj plan B im se neće ostvariti, to je sve što imam da kažem, rekao je predsednik i dodao:

- Kako kaže Fridom Haus oni su najuspešnija demokratija, najupešnija NATO zemlja, tih 1 odsto upravlja sa 99 odsto. Okupacija u 26 slika. Ako je to cilj, u redu. I o tome smo danas razgovarali, ali onda da ceo svet zna šta se dešava i da ništa više od nas ne traže. Neka kažu da je Aljbin Kurti gradonačlenik Severne Mitrovice pošto je dobio jedan odsto glasova. Tako funkcioniše demokratija. U Zubinom potoku isto tako. Slikom i rečju. Pitaju nas zašto se nisu prijavili... Nemojte da budete naivni, zato što su učešće na izborima uslov, ali pošto se formira ZSO, a do sada su učestvovali četiri puta. Šta je starije kokoška ili jaje? Ovde smo imali četiri puta jaje, samo kokoške nigde nema. A svi se prave naivni, poručio je predsednik Vučić.

On je istakao da su predstavnici kosovskih Albanaca pogazili sve dogovore:

- Pogaziše sve oko tablica, ništa što predložimo neće da prihvate. Šta god da postignemo, za njih ne važi ništa, sad ćemo da vidimo. Mi ajde da normalizujemo, da budemo fini, da učinimo kako treba, bezbroj ustupaka. Da vidimo šta ćete da radite posle naših odluka. Nema Srbina koji ima hrabrosti a da nisu pokušali da ga uhapse. Sa svera su krenuli i na jug. Nijedan ne priznaje nezavisnost. Osim agenata koji rade za vašu službu. Bednici koji rade protiv svoje zemlje, zaključio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike