"Ovo će biti zapamćeno kao najbolje vreme": Predsednik Vučić obelodanio sjajne činjenice

06.04.2023

21:14

0

Između ostalog, zlatne rezerve su na istorijskom maksimumu, istakao je šef države

"Ovo će biti zapamćeno kao najbolje vreme": Predsednik Vučić obelodanio sjajne činjenice
Copyright RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS, istakao je koliko je ponosan na reforme poslednjih godina i da je životni standard visok, te da su građani zadovoljni.

- Ovo će biti zapamćeno kao najbolje vreme. Uspeli smo u mnogim oblastima, izgradnje infrastrukture, od puteva, pruga, do bolnica, novih energetskih objekata posle 40 godina. Zlatne rezerve su na istorijskom maksimumu.

Svašta je snašlo svet, ali i Srbiju, stoga je šef države podsetio na sve nesrećne situacije.

RTS
Predsednik Vučić na RTS-u

Naglasio je da ćemo posle 40 godina završiti ove godine izgradnju novog bloka B3 u Kostolcu, koji će značajno pomoći naredne zime da prevaziđemo teškoće sa kojima smo se suočavali tokom prethodne i ove zime.

- Imamo i najveće devizne rezerve, koje su prešle 21 milijardu evra, s obzirom da smo kupili više od jedne milijarde evra više deviza nego što smo prodali deviza. Naše devizne rezerve su na istorijskom maksimumu.

Napomenuo je da je rat u Ukrajini poremetio  globalni sistem vrednosti i političkih pravila u svetu, ali i nas doveo u tešku situaciju zbog specifičnosti našeg odnosa sa Rusijom i dodatno nam otežao situaciju u regionu, jer su svi drugi pokušali to da iskoriste protiv Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike