Mapa "razbesnela" Albance, morao da reaguje i Edi Rama (FOTO)

06.04.2023

17:34

0

Autor: I.K.

Više prištinskih medija izvestilo je da je na video bimu iza španskog govornika na mapi Balkana linija između centralne Srbije i Kosova - isprekidana

Mapa "razbesnela" Albance, morao da reaguje i Edi Rama (FOTO)
Edi Rama na konferenciji u Tirani - Copyright Youtube/Top channel Albania printscreen

Na Međunarodnoj turističkoj konvenciji, održanoj juče u Tirani, koju je organizovalo albansko Ministarstvo turizma, pažnju je privukla mapa Srbije, na kojoj je Kosovo isprekidanim linijama prikazano kao njen sastavni deo, što je izazvalo burne reakcije dela albanske javnosti.

Reakcije su išle dotle da je i premijer Albanije Edi Rama morao da prokomentariše "prozivke" na društvenim mrežama, ali i medijima, prenosi Kossev.

Naime, više prištinskih medija izvestilo je o tome da je na video bimu iza španskog govornika na mapi Balkana linija između centralne Srbije i Kosova - isprekidana.

Nakon izveštavanja medija, ali i reakcija na društvenim mrežama, premijer Edi Rama poručio je da se prezentacija na kojoj se može videti ova mapa prikazivala tokom izlaganja predsednika španskog giganta hotelijerstva „Melia Group“.

„Možda su patriote danas našle posao baveći se mapom tokom izlaganja predsednika španskog giganta Melia Group na turističkoj konvenciji, na kojoj je nedostajalo Kosovo!“, poručio je Rama.

Ujedno, kaže da Španija „ima mapu Balkana“, ali i da „nikakva šteta nije zadesila naciju od jednominutnog prikazivanja te mape“.

„Zlo dolazi u naš narod od onih koji se po ceo dan bave ovakvim nepovezanim ratovima između Albanaca“, zaključio je Edi Rama.

 

 

Španija je, inače, jedna od pet zemalja članica EU koja ne priznaje nezavisnost Kosova.

Ministarstvo turizma i životne sredine Albanije, u saradnji sa Svetskom turističkom organizacijom, u okviru Nedelje turizma koja se obeležava u Tirani od 3. do 8. aprila, organizovalo je međunarodni turistički forum "FESTA-Budućnost ekološkog i održivog turizma“ na kome učestvuju predstavnici 40 zemalja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike