Srčana poruka podrške za Dragana J. Vučićevića stigla je od kolege iz Čačka

05.04.2023

09:34

0

Ostaće upisano u knjige, da je jedan čovek otišao u "apsanu" a da je sve to lagano mogao izbeći, poručio je Gvozden Nikolić

Srčana poruka podrške za Dragana J. Vučićevića stigla je od kolege iz Čačka
Copyright Printscreen Youtube Glas Zapadne Srbije 24sedam/Goran Sivački

Glavnom uredniku Informera, Draganu J. Vučićeviću, nakon što je otišao na odsluženje šestomesečne zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu, zbog krivičnog dela uvrede, podrška stiže iz svih delova Srbije. Kako od građana, tako i od kolega.

Dugogodišnji reporter i autor emisije "Nećete verovati" Gvozden Nikolić iz Čačka uputio je Vučićeviću poruku podrške.

- Dragi prijatelju, ostaće upisano u knjige da je jednog dana jedan čovek iako nije morao otišao u apsanu, a mogao je sve to lagano izbeći. Danas kad te mnogi razapinju i kamenuju, ismevaju i linčuju, stajem uz tebe kao čovek, Ravnogorac i rab Božiji čak i da si kriv. Ima razloga, nemam nikakvu računicu ali hoću! Hoću zbog tvoje nejači, hoću jer nisam video tvoje nijedno nedelo sem oštrog jezika i britke misli koja ponekad boli. Hoću, jer si moj zemljak, jer sam ubeđen da si bolji čovek od mnogih junaka sa društvenih mreža i hoću jer te znam i treznog i dobro pripitog, napisao je Nikolić i dodao da veruje u pre svega dobre ljudske namere svog kolege.

Ne bih se osećao lagodno da te sutra sretnem, a danas prećutao. Znam poprilično da bih smeo sa tobom u rov na tvoj Javor i moj Suvobor. Takvi ,,ludaci" pucali su u barutanu na Ljubiću, dizali bune i prvi obuvali cokule, napisao je Gvozden Nikolić.

Onlajn peticiju, koju je pokrenula redakcija Informera, sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči, za samo sedam sati potpisalo je više od 14.000 građana.

Peticiju za dekriminalizaciju klevete podržali su svojim potpisom ministri Ivica Dačić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Goran Vesić, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, političari Vladanka Malović, Sandra Božić, Miloš Terzić, Nebojša Bakarec, Danijela Vujičić, Krsto Janjušević, Zoran Đorđević, Darko Glišić, Milenko Jovanov, Veroljub Arsić, Lav Pajkić, Aleksandar Antić, Igor Bečić, Biljana Pantić Pilja, piše Informer.

Onlajn peticiju i zahtev Dragana J. Vučićevića da uvreda više ne bude krivično delo potpisale su i kolege novinari: Ivana Vučićević, Dejan Vukelić, Dragana Milovanović, Duško Vukajlović, Vasilije Papović, Goran Gmitrić, Dragan Karadžić, Milan Babović, Predrag Jeremić, Darko Zlojutro, Predrag Sarapa, Ištvan Kaić, Milan Lađević, Nemanja Velikić... Potpis za dekriminalizaciju klevete podržao je i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike