Vučićević obavestio zatvorsku upravu da stupa u štrajk glađu: "Imam dva zahteva" (FOTO/VIDEO)

03.04.2023

11:20

0

Autor: Ekipa 24sedam

Dragan J. Vučićević, podsetimo, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću

Vučićević obavestio zatvorsku upravu da stupa u štrajk glađu: "Imam dva zahteva" (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Glavni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević danas je otišao na izdržavanje zatvorske kazne zbog verbalnog delikta. Vučićević je na prijavnici predao lična dokumenta i poziv za odsluženje zatvorske kazne i nakon toga ušao u zatvor.

Glavni urednik odmah je, kako je već ranije rekao, obavestio zatvorsku upravu da stupa u štrajk glađu.

- Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede - rekao je Vučićević neposredno pre ulaska u zatvor.

Dragan J. Vučićević, podsetimo, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću, kao i "uvredljivog tvita" novinarki N1 Žaklini Tatalović,

Iako je na sudu dokazao da je ono što govori istina, sud je odredio kaznu zatvora.

 

On kaže da je poziv za izdržavanje zatvorske kazne dobio na kućnu adresu. Nedavno je gostujući u jutarnjem programu izjavio da je  Drugi osnovni sud  2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna.

- Krivično osuđen zato što sam Jugoaslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, sa svoje firme iz tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve... - rekao je nedavno Vučićević.

Glavni urednik Informera je ranije istakao da će čim započne izdržavanje kazne stupiti u štrajk glađu, koji će trajati sve dok se ne ispune dva njegova zahteva - da se naloži revizija sudskog postupka i da se pokrene zakonska inicijativa za dekriminalizaciju uvrede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike