Završena sednica biroa za nacionalnu bezbednost: Dačić poručio - Priština glavni generator svih kriza

02.04.2023

10:58

0

Autor: I.K.

Sednicom predsedavao potpredsednik Vlade Srbije i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić

Završena sednica biroa za nacionalnu bezbednost: Dačić poručio - Priština glavni generator svih kriza
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Danas je održana sednica Biroa za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao potpredsednik Vlade Srbije i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić.

-Na dve nedelje analiziramo bezbednosnu situaciju i sveukupnu geopolitičku situaciju i posledice koje to ima po situaciju u Srbiji. Na današnjoj sednici smo posebno analizirali situaciju na KiM, koja je sve teža. Ponavlja se priča da je prištinsko separatističko rukovodstvo glavni generator svih kriza i nastavljaju sa ruišenjem svih dogovora koji su postignuti, kao ovaj oko tablica, generišući nove krize na KiM i celom regionu, rekao je Dačić.

On napominje da je ovo pokazatelj njihove jasne namere da oni ne žele mir, da pokušavaju da izbegnu obaveze koje su preuzeli i dogovorom u Ohridu, a prva obaveza je formiranje Zajednice srpskih opština.

-U tom pogledu je ovo još jedan pokazatelj i za međunarodnu zajednicu da shvati naša upozorenja. Progonom Srba, narušavanjem zagarantovanih prava i sloboda, oni u stvari žele da destabilizuju situaciju, da stvaraju krize da budemo što dalje od normalizacije stanja. Ovo se sve dešava uoči novog sastanka u Briselu 4. aprila. Jasno je da je na pomolu stara situacija, a nova kriza koju generiše Priština. Mi ćemo sve učiniti da kao i do sada štitimo mir, da budemo konstruktivni, ali sa druge strane stalne provokacije koje dolaze od Prištine apsolutno stvaraju atmosferu koja ne ide u prilog svemu o čemu se razgvaralo. Ne ide u prilog daljim razgovorima. Ovo je bežanje od obaveza, rekao je Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike