Petković: Kurti ne može da zabrani posetu Vučića KiM, on se tu ništa ne pita! Svoje trikove može da proda možda na pijaci i nigde više

31.03.2023

10:44

0

"U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama"

Petković: Kurti ne može da zabrani posetu Vučića KiM, on se tu ništa ne pita! Svoje trikove može da proda možda na pijaci i nigde više
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne može da zabrani posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučić KiM pošto dogovorenim Sporazumom o zvaničnim posetama Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje. 

- Nervoza Aljbina Kurtija zbog dogovora u  Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO, svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita!, naveo je Petković.

Prema Petkovićevim rečima, "u Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje". 

 Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu, naveo je Petković.

- Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više, saopštio je direktor Kancelarije za KiM.

Petković kaže da je jasno da se Kurti "plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla".

Kurti je izjavio sinoć za TV Kljan da nije dobio zahtev za posetu Vučića Kosovu i Metohiji i da, "s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu". 

- Ako je to osoba koja kaže da je masakr u Račku izmišljotina i nikada nije promenila stav, mislim da ne treba da dolazi na Kosovo. Naravno da neću dati dozvolu, rekao je Kurti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike