Ovako Priština poštuje sporazum: Albanci pokrenuli sajt za bojkot robe iz Srbije, na spisku čak i „koka-kola“

30.03.2023

10:20

0

Na sajtu dominira poziv „Bojkot proizvoda iz Srbije. Bojkot bar-koda 860“

Ovako Priština poštuje sporazum: Albanci pokrenuli sajt za bojkot robe iz Srbije, na spisku čak i „koka-kola“
Priština, arhiva - Copyright 24sedam/J.S.J.

Kampanja za bojkot robe proizvedene u Srbiji na Kosovu se ne stišava, pa je pokrenut i sajt „Bojkoto860“ kojim se građani pozivaju da ne kupuju proizvode iz Srbije.

Na sajtu dominira poziv „Bojkot proizvoda iz Srbije. Bojkot bar-koda 860“, budući da je 860 broj srpskih proizvoda na bar-kodu. Uz to stoji i fotografija koja asocira na 1999. godinu.

"Svaki proizvod uvezen iz Srbije pretvara se u investiciju za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije! Bojkotujte bar-kod 860! Prestanite da finansirate srpsku vojsku", sramna je poruka na ovom sajtu.

Među proizvodima koje bi građani trebalo da bojkotuju su slatkiši srpske kompanije „Svislajon“, ali i „medela“ štrudle, flaširane vode „akva viva“, „rosa“ i „prolom“, kafa „donkafe“, „plazma“ i „jafa“ keks, čips, „smoki“, „Štarkovi“ slatkiši, sokovi, ulje, ali i farbe za kosu...

Građani se, međutim, pozivaju da ne kupuju ni „koka-kolu“, „fantu“ niti „šveps“.

Uz ovaj poziv, nabrojani su i različiti podaci - o broju ubijenih i nestalih na Kosovu, uz navode da je 40 odsto svih naseljenih kuća na Kosovu teško oštećeno ili uništeno, a 848.000 ljudi proterano iz svojih domova.

Na Kosovu već dugo traje kampanja za bojkot robe proizvedene u Srbiji, a nedavno je objavljen bizaran spot u kojem su se u ambalažama srpskih proizvoda umesto slatkiša nalazili meci, što je simbolično imalo istu poruku, da se "kupovinom srpskih proizvoda finansira srpska vojska".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike