Veliko hvala Grčkoj na iskrenom prijateljstvu: Vučić ispred Palate Srbija dočekao Katerinu Sakelaropulu

28.03.2023

10:40

0

Autor: Ekipa 24sedam

Cenjenu gošću juče je na aerodromu Beograd dočekala premijerka Ana Brnabić

Veliko hvala Grčkoj na iskrenom prijateljstvu: Vučić ispred Palate Srbija dočekao Katerinu Sakelaropulu
Katerina Sakelaropulu i Aleksandar Vučić - Copyright AP Photo/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je uz intoniranje himni i počasnu gardu dočekao ispred Palate Srbija predsednicu Grčke Katerinu Sakelaropulu, koja boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji do 29. marta 2023. godine. U delegaciji Srbije su i ministri spoljnih poslova Ivica Dačić i za evropske integracije Tanja Miščević.

 

Cenjenu gošću juče je na aerodromu Beograd dočekala premijerka Ana Brnabić.
 
Planom posete predviđen je sastanak tet-a-tet predsednice Grčke i predsednika Vučića, posle čega sledi plenarni sastanak dve delegacije, a potom će se obratiti javnosti.

Nakon sastanka, predsednik Vučić istakao je uz fotografije susreta da mu je "velika čast i posebno zadovljstvo da u Beogradu ugosti Katerinu Sakelaropulu, predsednicu Grčke".

-Razgovarali smo o strateškoj saradnji između Grčke i Srbije, jačanju stabilnosti u regionu, evrointegracijama Srbije, kao i o zajedničkim planovima i projektima. Veliko hvala Republici Grčkoj, grčkom narodu i rukovodstvu na iskrenom prijateljstvu i partnerstvu koje Srbija i njeni građani znaju da cene i uzvrate, poručio je predsednik Vučić.

 

 

Vučić sa Žiofreom

Prethodno danas, predsednik Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, sa kojim je razgovarao o nastavku evrointegracija Srbije, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o zajedničkim projektima izgradnje i modernizacije naše zemlje i daljem povezivanju sa EU i unutar regiona.

-Srbija je posvećena svom evropskom putu i reformskim procesima u cilјu bolјeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji, poručio je predsednik Vučić.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike