Advokat otkrio zbog čega su Gucati i Haradinaj uhapšeni: Proveravana dokumentacija, odneti kompjuteri i snimci kamera

19.10.2020

18:42 >> 10:24

0

Kako prenosi Koha, Gucati je već prebačen u Hag, dok za Haradinaja, inače brata od strica Ramuša Haradinaja, nema informacija

Advokat otkrio zbog čega su Gucati i Haradinaj uhapšeni: Proveravana dokumentacija, odneti kompjuteri i snimci kamera
Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Advokat udruženja veterana tzv.OVK Toma Gaši izjavio je večeras da su predsednik i potpredsednik tog udruženja Hisni Gucati i Nasim Haradinaj uhapšeni ranije danas zbog ometanja pravde.

On je to rekao medijima u Prištini, u toku protesta pripadnika bivše OVK ispred prostorija udruženja, a zbog akcije Euleksa tokom koje su njih dvojica uhapšeni.

Kako prenosi Koha, Gucati je već prebačen u Hag, dok za Haradinaja, inače brata od strica Ramuša Haradinaja, nema informacija.

Sekretar Udruženja Fatom Klinaku, koji je prilikom hapšenja vređao pripadnike Euleksa rekao da je racija trajala dugo, jer je proveravana dokumentacija i da su odneti neki kompjuteri i snimci kamera.

Akcija je započela jutros oko 11 sati kada je oko 50 pripadnika Euleksa sa automatskim puškama upalo u prostorije Udruženja.

Nakon hapšenja pripadnici tzv.OVK su otrganizovali protest ispred prostorija udruženja.

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Tači:Curenje dokumenata ugrozilo legitimitet suda

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je večeras da je “curenje” dokumenata Specijalizovanih sudova u Hagu ugrozilo njegov legitimitet u očima građana, oštetilo sliku Prištine i prava potencijalnih okrivljenih.

 

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

On je to rekao povodom današnje akcije Euleksa u Prištini u kojoj su uhapšeni predsednik i potpredsednik Udruženja veterana tzv.OVK Hisni Gucati i Nasim Haradinaj zbog ometanja pravde.

Tači u saopštenju kaže da nijedan potencijalni okrivljeni neće izbeći pravde i da ne postoji nijedan razlog za, kako kaže, spektakularnim ekspedicijama ili akcijama.

“Građani Kosova i ceo svet očekuju da Specijalizovani sudovi daju pravi, stručan i transparentan odgovor na monstruozne navode, kao što su insinuacije o trgovini OVK ljudskim organima ili o ”žutoj kući”, u ime kojih smo mi bili dužni da osnujemo Specijalizovane sudove. OVK je bila deo građanskog otpora za slobodu i nezavisnost Kosova i kao takvu ju je prihvatila međunarodna zajednica”, rekao je Tači.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike