Dveri, Nova DSS i Zavetnici nemaju politiku ni plan, već samo hoće da sruše Vučića, a sada su otvoreno i priznali da im je samo to cilj

19.03.2023

15:00

0

Autor: I.K.

Samoprozvane patriote ogolile i obesmislile sopstvenu politiku, jer su priznale da je ni nemaju

Dveri, Nova DSS i Zavetnici nemaju politiku ni plan, već samo hoće da sruše Vučića, a sada su otvoreno i priznali da im je samo to cilj
Jovanović, Obradović i Stamenkovski - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nekoliko desetina predstavnika Dveri, Nova DSS i Zavetnici, koji su se okupili danas ispred zgrade RTS i nakratko blokirali saobraćaj u Takovskoj ulici, sa nevelikog skupa poslali su jasnu poruku da oni, zapravo, nemaju nikakav plan niti politiku koju mogu da ponude građanima Srbije, već im je jedini cilj smena Aleksandra Vučića. Broj njih koji se danas okupio pokazuje nedvosmisleno koji deo Srbije podržava takav stav, a oni bez ustručavanja priznaju da ni ne znaju šta bi posle te smene koju traže, ali eto oni je traže. Jer za drugo i ne znaju.

Na protestu ispred RTS-a oni su izrazili navodno nezadovoljstvo francusko-nemačkim sporazumom. E sad, postavlja se logično pitanje, što protest nisu održali ispred francuske ili nemačke ambasade, nego ispred RTS-a, jer taj plan nije pisao onaj čiju ostavku traže već iza njega stoje Emanuel Makron i Olaf Šolc. I zašto traže ostavku predsednika Vučića, kad on ništa nije ni potpisao, a prihvatio je plan kojim se Priština obavezala da ispuni obaveze koje nije ispunjavala punih deset godina, a doneće dobro srpskom narodu na KiM.

Da li to znači da su oni protiv formiranja Zajednice srpskih opština? Kako bi oni to objasnili srpskom narodu na KiM koji je institucije napustio i organizovao barikade zimus upravo da bi ZSO bila formirana? Dok izaslanici EU i SAD tvrde da suština jučerašnjeg sastanka u Ohridu, a i onog pre toga u Briselu nije ni priznavanje nezavisnosti niti potpisivanje, opozicija traži ostavku Vučića.

Zašto?

Traže raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima, jer tvrde da je zemlja u dubokoj političkoj krizi. Krizu samo oni stvaraju. Kada je predsednik Srbije došao u Skupštinu da razgovara o KiM, oni su pravili performans, a on je bez pauze dva dana odgovarao na sva njihova pitanja. I tada javno rekao i više puta ponovio da neće priznati nezavisnost južne pokrajine i da neće prihvatiti ulazak tzv. Kosova u Ujedinjene nacije.

Kaže lider Nove DSS, inače Francuz Miloš Jovanović, da zahtevaju „odlazak Aleksandra Vučića“ i „normalizovanje situacije u zemlji“, a da će posle, kako je dodao, većinski odlučiti u kom pravcu zemlja treba da ide. Dakle, Jovanović nema nikakav plan za „dan posle“, ali traži ostavku.

Lider Dveri Boško Obradović kaže da je predsednik Srbije „neovlašćeno prihvatio“ francusko-nemački plan. Opet logično pitanje, šta je to predsednik države neovlašćeno prihvatio, kad nije potpisao upravo zato što ne priznaje nezavisnost Kosova i ko bi to bio više ovlašćen od njega da to i uradi na kraju krajeva. Nekoliko desetina okupljenih na skupu u Takovskoj?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike