Dragiši pokrali kuću kod Kosova Polja: Optužujem Kurtija i njegovog ministra, jer oni sa njihovom policijom biju našu srpsku decu! (VIDEO)

13.03.2023

12:42

0

Autor: Maja Kostić

Dragiša smatra da je ovo vid zastrašivanja Srba koji žive na Kosovu i tvrdi da je za sve to odgovorna politika Aljbina Kutija

Dragiši pokrali kuću kod Kosova Polja: Optužujem Kurtija i njegovog ministra, jer oni sa njihovom policijom biju našu srpsku decu! (VIDEO)
Dragiša Mirić - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Nepoznate osobe obile su i opljačkale kuću Dragiše Mirića, člana Privremenog organa za opštinu Dečani i bivšeg poslanika u Skupštini u Prištini, u selu Batusu kod Kosova Polja, dok je bio u poseti porodici u Nišu. 

O ovom događaju Dragišu je u nedelju ujutro obavestio komšija. Zasad se ne zna ko je počinilac ovog krivičnog dela, a Dragiša smatra da je to vid zastrašivanja Srba koji žive na Kosovu i tvrdi da je za sve to odgovorna politika Aljbina Kutija.

- Juče oko devet sati pozvao me je komšija i obavestio me da je moja kuća u selu Batuse, gde živim, obijena. Odmah sam o tome obavestio kosovsku policiju u Gračanici, a oni su ubrzo došli i napravili izveštaj. Kako mi je komšija javio, zasad znam da su nestala dva televizora, sve je ispreturano i razbacano, sva vrata su polomljena, a za ostalo ne znam. Danas planiram da odem dole i da vidim – rekao je Mirić za “24sedam”.

24sedam/Maja Kostić
Dragiša Mirić

Kaže da mu posle ovog razbojništva nije prijatno da boravi u kući, a takođe dodaje da je u nedelju na ponedeljak opljačkana još jedna srpska kuća. 

- Nije mi svejedno da prespavam u svojoj kući nakon ovog. Još jedna kuća je opljačkana u nedelju uveče u selu Preoce kod Prištine, porodica Nedeljković je opljačkana. Ja sam u kosovskim institucijama bio od 2005. do 2012. godine kao poslanik u Privremenoj skupštini Kosova i savetnik ministra za obrazovanje i nikada problema nisam imao. Trenutno radim kao privremeni organ u opštini Dečane, gde putujem svojim kolima sa niškim tablicama, i nikad nisam imao problem. Naravno da je ovo što se u subotu uveče desilo uznemirilo mene i moju porodicu. Moja porodica brine za moju bezbednost – rekao je Mirić.

24sedam/Maja Kostić
 

Smatra da su sve učestaliji napadi Albanaca na Srbe i za to krivi politiku Aljbina Kurtija.

- Ne znam ko je to mogao da učini, mogu samo da nagađam, bilo ko da je uradio, nema veze. Nijednom se nije desilo pre vladavine Kurtija da bude opljačkana srpska kuća. Za ovako nešto optužujem Kurtija i njegovog ministra, jer oni sa njihovom policijom biju našu srpsku decu. Sve jače i češće su agresije nad Srbima i srpskoj zajednici na Kosovu. Imamo slučaj pre 10 dana gde su napali dva mladića, ta deca imaju po 16-17 godina, šta su im deca kriva? Sve se ovo dešava otkako je Kurti premijer Kosova – ističe on.

Batuse je srpsko selo kod Kosova Polja u kome živi blizu 350 stanovnika, a koje je planom o decentralizaciji pripojeno Opštini Gračanica.

Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani, ali i da predstavnici međunarodne zajednice budu svesni toga da srpski narod na KiM živi u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima je svakodnevno izložen.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike