Glas za normalnu i snažnu Srbiju: Predsednik Vučić kreće u formiranje narodnog pokreta za državu

09.03.2023

11:45

0

Autor: Ekipa 24sedam

Potreba za ovakvim jedinstvenim pokretom, posebno je istaknuta u današnje vreme, kada je Srbija pod pritiscima

Glas za normalnu i snažnu Srbiju: Predsednik Vučić kreće u formiranje narodnog pokreta za državu
Copyright Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu, 11. marta iz Vranja kreće u obilazak svih krajeva Srbije, kako bi kroz razgovore sa ljudima zatražio podršku za formiranje Narodnog pokreta za državu. 

Potreba za ovakvim jedinstvenim pokretom, posebno je istaknuta u današnje vreme, kada je Srbija pod pritiscima za rešenje pitanja Kosova i Metohije, ali i za uvođenje sankcija Rusiji.

Detalji još nisu poznati javnosti, a očekuje se da predsednik Vučić više saopšti večeras tokom gostovanja u emisiji Ćirilica na TV Happy od 21 sat.

Instagram/buducnostsrbijeav
predsednik Srbije i ministar finansija na Makišu

 

- Vučić će zatražiti podršku naroda za odbranu Srbije. Od subote, 11. marta, započeće razgovore sa ljudima, najpre na jugu Srbije. To će najverovatnije biti u Vranju, ističu u Predsedništvu Srbije, prenose mediji.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Vučić će posetiti Vladičin Han, Surdulicu, Bujanovac, Bosilegrad i Trgovište, a centralni događaj je miting u Vranju koji je zakazan za 11 sati u Hali sportova.

Inače, Vučić je još septembra prošle godine najavio da bi u narednih šest meseci trebalo da bude formiran "veliki državotvorni i nacionalni pokret za opstanak i napredak Srbije".

Instagram/buducnostsrbijeav
predsednik Srbije sa građanima

 

- Moramo da podignemo glavu i glas za normalnu i snažnu Srbiju, koja će da brine o sebi, a ne o drugima, i da se suprotstavimo svim ovim teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale naše društvo, rekao je tada Vučić.

On je kao jednu od ključnih zamisli naveo obračun s kriminalom u vlasti.

- To je jedna od najvažnijih stvari pokreta za Srbiju koji ćemo da pravimo. Apsolutno je najbitnije da ne bude tih koji su se obogatili, koji su bogati kao oberknezovi, izjavio je Vučić septembra prošle godine tokom obilaska Vlasotinca.

Ovaj pokret trebalo bi da okupi sve one koji nisu ni za Istok ni za Zapad, već za interese Srbije, dakle pojedinci, stranke i pokreti nacionalno, ali i građanski orijentisani. Isto tako Pokretu će moći da pristupe i ljudi koji ne pripadaju nijednoj stranci.

Instagram/buducnostsrbijeav
predsednik Srbije u Kuzminu

 

Osnovna ideja, koliko je za sada poznato, jeste redefinisanje političke scene Srbije, a nije isključeno da bi Pokretu mogli da se pridruže i koalicioni partneri SNS.

Govoreći ranije o formiranju ovakvog pokreta, Vučić je istakao da je našoj zemlji potreban novi blok pristojne i normalne Srbije.

-Srpski blok kojem neće biti ni Istok ni Zapad na prvom mestu, već interes Srbije. Taj blok biće i nacionalni i građanski. Jedni će reći da se odričemo napretka i ekonomskog blagostanja ako ne krenemo isključivo na Zapad i ne okrenemo se od Istoka. Drugi će reći, ako ne vežemo svoj mali čamac uz veliki ruski brod, Srbija je propala i ne može da se odupre satani. Ali, da li tu ima srpskog interesa? A on je najvažniji. Zato je ovo potrebno, istakao je ranije Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike