Simić: Rašić je glasao da se oduzme zemljište srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku!

23.02.2023

18:18

0

On je ocenio da su za to vreme, Srpska lista i Kancelarija za KiM preduzele niz aktivnosti da spreče eksproprijaciju

Simić: Rašić je glasao da se oduzme zemljište srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku!
Igor Simić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je ministar za zajednice i povratak u privremenim prištinskim institucijama Nenad Rašić "glasao da se oduzme zemljište srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku".

Simić je u objavi na svom profilu na Fejsbuku napisao da je Rašić ''podržao odluke Aljbina Kurtija kojima se otima srpska zemlja od njenih zakonitih vlasnika putem fingirane eksproprijacije''.

On je ocenio da su za to vreme, Srpska lista i Kancelarija za KiM preduzele niz aktivnosti da spreče eksproprijaciju.

- Od prvog dana smo sa svojim narodom nastojali da upoznamo domaću, ali i svetsku javnost, kao i predstavnike ambasada i međunarodnih organizacija i međunarodne posrednike u dijalogu o ovoj otimačini i institucionalnom nasilju koje se sprovodi nad našim narodom. Angažovali smo pravni tim i advokate da podnesu prigovore, žalbe i prijave protiv nelegalnih odluka Vlade Nenada Rašića i Aljbina Kurtija, a gradonačelnici su donosili odgovarajuće odluke sa ciljem da obustave ilegalne radove. Nećemo stati u nameri da zajedno sa svojim narodom sačuvamo imovinu naših građana, sprečimo otimanje srpske zemlje i militarizaciju mirnih srpskih sela i opština - zaključio je Simić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike