To je ono za šta živite i radite: Predsednik Vučić na otvaranju Sajma turizma i treće fabrike Kontinentala

22.02.2023

09:04

0

Autor: I.K.

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca - Oprema, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države

To je ono za šta živite i radite: Predsednik Vučić na otvaranju Sajma turizma i treće fabrike Kontinentala
Copyright Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma, od 18 časova na Beogradskom sajmu. Kako je najavio tokom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a potvrđeno danas iz Predsedništva, u četvrtak će prisustvovati otvaranju treće fabrike Kontinentala u Novom Sadu, što je nemačka investicija.

“Mi smo u junu prošle godine položili kamen temeljac. Reč je o trećoj fantastičnoj fabrici Kontinentala u našoj zemlji i samo izvoz biće posle dve godine preko milijardu evra, računamo i milijardu i po evra, to su ogromni novci, 500 zaposlenih ljudi”, rekao je Vučić za TV Pink iz Abu Dabija.

On je istakao da je Kontinental druga najveća snabdevačka kompanija za delove u automobilskoj industriji u Evropi, peta u svetu. 

“Naravno da se tome radujem, dolazim na otvaranje Sajma turizma, a zatim na otvaranje fabrike i to je ono za šta živite i radite. Te fabrike donose veće plate i penzije, uspehe Srbiji”, rekao je Vučić.

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca - Oprema, koji će biti održani od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu pod sloganom "Kad je odmor nije teško", učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta, najavili su organizatori.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike