Vučić: Posle Skupštine SNS neću biti predsednik stranke!

30.12.2022

22:04

0

"A na Ustav Srbije se uvek pozivam kada govorim o KiM", naglasio je Aleksandar Vučić

Vučić: Posle Skupštine SNS neću biti predsednik stranke!
Aleksandar Vučić - Copyright Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da posle sledeće Skupštine Srpske napredne stranke neće više biti predsednik partije, ali da to nekim političarima neće pomoći da pobede.

- Zbog celokupne situacije nismo zakazali sada skupštinu , ali smo krenuli u izborni proces unutar SNS-a i već je izabrano 15 opštinskih odbora  u Beogradu i neki po Srbiji  i idemo na skupštinu posle koje ja neću biti predsednik SNS - rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da je to važno pitanje za neke političare u Srbiji, ali kojima to neće pomoći da pobede.

- Od svih pitanja nije važno Kosovo, ni što će penzioneri da dobiju više od 12 odsto veće penzije i što je povećanje plata u javnom sektoru više od 12,5 odsto, ni što će vojnci da imaju 25 odsto veće plate. Važno je hoću li ja biti predsednik SNS, jer političari i politički analitičati ne znaju šta bi sa sobom ukoliko bih ja ostao predsednik SNS, jer znaju da još 100 godina ne mogu da me pobede -  rekao je Vučić.  

On je dodao da narod vidi ko šta radi i ko se bori.

Odgovarajući na primedbe nekih analitičara da se ne poziva na Ustav Srbije kada govori o KiM, jer obavlja funkciju i predsednika države i stranke istovremo, što neki tumače da nije u skladu sa Ustavom, Vučić je kazao da ti nisu pravnici i da biti predsednik političke stranke ne znači obavljanje javne funkcije.

- A na Ustav Srbije se uvek pozivam kada govorim o KiM - naglasio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike